Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Ce mai lansează Apple în 2020: AirPods ieftine, iPad cu Touch ID în ecran și AirPower de 250$


Madalin
 Share

Recommended Posts

Anul 2020 ar putea fi cel în care Apple lansează cele mai multe produse din istoria sa. După o lansare de succes a unui nou iPad Pro, al unui MacBook Air îmbunătățit și a unui nou iPhone SE, compania nu pare să se oprească. Zvonurile vorbesc despre dispozitive noi din aproape toate categoriile, inclusiv o pereche de AirPods mai ieftină, noi tablete iPad și iPad Air cu design și capabilități îmbunătățite, încărcătoare wireless AirPower, boxe inteligente HomePod și chiar un dispozitiv de gaming.

 

iPhone 12 cu notch mai mic

 

Seria iPhone 12 este cea mai așteptată gamă de produse Apple în 2020 și există câteva detalii noi despre aceasta, în special despre decupajul cu dimensiuni reduse din ecran. Se pare că Apple va încerca să reducă dimensiunile notch-ului în special datorită sistemului de camere de pe spate, care s-ar putea suprapune cu senzorii frontali la interior. Astfel, Apple va muta difuzorul pentru apeluri mai sus și miniaturizează senzorul TrueDepth care permite autentificarea Face ID. Diferența nu va fi foarte mare față de modelele iPhone X, XS și 11, însă cu siguranță utilizatorii vor aprecia un decupaj mai mic.

 

Iată și o primă imagine cu design-ul nou al notch-ului și modul în care ar putea fi dispuși senzorii într-un spațiu atât de mic:

 

iPhone-12-Pro-notch-2

 

iPad Air cu amprentă în ecran și un nou iPad ieftin

 

iPad Pro tocmai a primit un upgrade, însă modelele iPad Air și iPad au rămas neschimbate. Se pare că în 2020, Apple pregătește primele sale tablete echipate cu tehnologii noi pentru display și autentificare biometrică.

 

iPad Air 4 ar putea fi prima tabletă Apple cu display mini-LED, o tehnologie nouă care va încerca să ofere toate avantajele ecranelor OLED; inclusiv negrul perfect și contrastul infinit, folosind LED-uri care nu sunt produse din materiale organice. Acesta ar trebui să fie și primul model de tabletă Apple cu senzor de amprentă în display, în locul unuia integrat într-un buton fizic. De altfel, design-ul noului iPad Air ar trebui să fie similar cu cel al tabletelor iPad Pro, cu ecran de 11”. Astfel, acesta ar putea fi și compatibil cu accesoriile pentru iPad Pro, precum noua tastatură cu trackpad.

 

La nivelul configurației, iPad Air 4 ar putea adopta un chipset Apple A14 Bionic, același pe care îl va folosi și iPhone 12, în timp ce un model A14X Bionic este rezervat pentru iPad Pro-ul din 2021, care ar trebui să fie și prima tabletă cu 5G de la Apple. Ce nu va include noul iPad Air este un modul LiDAR pentru camere și nici un sistem Face ID, de unde va rezulta și diferența de preț față de modelul Pro de bază.

 

Tehnologia Touch ID integrată în ecran ar putea fi testată pe acest model de tabletă, înainte să ajungă pe iPhone-urile din generațiile următoare, ca alternativă la deblocarea facială.

 

Despre un iPad ieftin, un eventual „iPad 8” nu știm foarte multe momentan, însă este posibil ca acesta să nu fie schimbat foarte mult la exterior, iPad 7 fiind deja livrat cu un display nou, de 10,2” și suport pentru accesorii pe Smart Connector. Totuși, acesta ar putea primi un salt important la capitolul performanță: un chipset A12 Bionic, același pe care îl găsim acum pe iPad Air 3 și Mini 5, cât și în dispozitivele iPhone XR și XS.

 

AirPods mai ieftine

 

Dacă va trebui să așteptăm până în toamnă pentru noi telefoane și tablete Apple, pentru căști true wireless mai ieftine probabil că nu va trebui să așteptăm foarte mult. O generație nouă de căști AirPods mai ieftine pare să fie programată pentru lansare cândva în primăvară. Având în vedere că mai sunt câteva zile din luna aprilie și luna mai în acest sezon, este posibil să vedem un anunț în următoarele câteva săptămâni.

 

O generație nouă de AirPods cu un preț de pornire mai mic ar trebui să se adreseze în primul rând utilizatorilor noi de iPhone SE, care nu vor dori să cheltuie o treime sau chiar jumătate din prețul telefonului pe o pereche de căști Apple true wireless.

 

Nu este clar care vor fi diferențele între noile AirPods și cele din prezent, însă dacă istoria Apple dovedește ceva este că această companie poate să relanseze anumite produse mai vechi la prețuri mai mici. Modelele AirPods din prezent de pe piață sunt cele din generația a doua, cu autonomie mai bună, suport pentru Siri și un nou cip de conectivitate, care oferă latență mai mică și conectare mai rapidă, cât și opțiunea unei cutii de încărcare wireless.

 

Astfel, nu este ieșit din comun ca o generație AirPods „Lite” care folosește hardware-ul primei generații, din 2016, să fie lansată la un preț de aproximativ 129 dolari/euro, sau chiar mai mic. În prezent, căștile AirPods pornesc de la 169 dolari pentru versiunea standard, 199 dolari pentru versiunea cu încărcare wireless și 249 dolari pentru AirPods Pro.

Desigur, noile AirPods ar renunța la funcții precum „Hey, Siri”, încărcare wireless și probabil autonomie la fel de bună.

 

Boxe HomePod mici și mari, care să concureze cu Google Home și Amazon Echo

 

HomePod, boxa inteligentă de la Apple, a impresionat la lansare prin calitatea audio de top, însă a dezamăgit la capitolul funcții și preț. Inițial, aceasta funcționa exclusiv cu Apple Music prin AirPlay, alte servicii de muzică fiind controlate din telefon, nu prin comenzi vocale. Între timp, software-ul s-a îmbunătățit, însă utilizatorii încă stau departe de HomePod din cauza prețului.

 

Apple va încerca să adopte o strategie pe care Google și Amazon deja o folosesc: va oferi un HomePod Mini, cu funcții similare la preț mai mic, în timp ce va lansa o nouă generație de HomePod mare la prețul „premium”.

 

Și boxele HomePod ar putea fi lansate abia în tomamnă, după iPhone 12.

 

AirPower: încărcătoare wireless de la Apple

 

Proiectul AirPower este cel mai recent eșec public al Apple. Compania nu a putut livra un încărcător wireless așa cum a promis, însă se pare că inginerii săi nu au renunțat niciodată la această idee. Astfel, compania se pregătește să lanseze două încărcătoare wireless în gama AirPower: unul mic, pentru un singur dispozitiv și un AirPower „complet” pentru trei dispozitive.

 

Se pare că modelul AirPower standard se va numi simplu „AirPower Mini” și va fi un încărcător destul de banal, similar cu alte oferte de pe piață, în timp ce AirPower va beneficia de capabilitatea de a încărca un iPhone, un Apple Watch și o pereche de căști AirPods simultan. Pentru a evita supraîncălzirea, Apple va include un chipset Apple A11 Bionic în interiorul încărcătorului, același care se găsește și în iPhone 8 și X, care va controla fluxul de energie electrică ale multiplelor bobine.

 

Apple pentru gameri: controller, Apple TV și abonament Arcade inclus

 

Compania Apple nu este cunoscută pentru gaming, însă în ultimii ani a făcut eforturi mari pentru a atrage dezvoltatori către platformele sale. Astfel, iOS are un magazin de aplicații plin de jocuri, acestea fiind o mare parte a veniturilor companiei din software, în timp ce serviciul Apple Arcade oferă abonaților peste 100 de jocuri aprobate de Apple, la un preț lunar mic.

 

Pentru a dezvolta Apple Arcade și mai mult, Apple pare să pregătească un pachet care să concureze în special cu Google Stadia. Există zvonuri care spun că Apple va lansa în toamnă un nou model Apple TV 4K, echipat cu noul chipset Apple A14 Bionic, care va sta și la baza iPhone 12. Acesta va fi disponibil și într-un pachet „de gaming”, alături de un controller dezvoltat de Apple și un abonament Apple Arcade.

 

Deja Apple TV, cât și iPhone, iPad și computerele Mac sunt compatibile cu controllere de Xbox One și PlayStation 4, însă un controller Apple oficial va sugera că există acum un interes sporit în dezvoltarea serviciilor de gaming în ecosistemul Apple.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.