Jump to content

Personajul real din Bad Education critică maniera în care filmul îi descrie sexualitatea, după premiera pe HBO


IngeruDrogat
 Share

Recommended Posts

978662l-640x400-b-8919b768.jpg

 

„Nu mi-e rușine că sunt gay”, susține adevăratul Frank Tassone în contextul debutul mult-trâmbițat al filmului pe HBO

 

Drama Bad Education, semnată de Cory Finley, spune clar de la început că este inspirată de o poveste adevărata, însă personajul real din spatele filmului nu este prea încântat de unele licențe pe care și le-au permis Finley și scenaristul Mike Makowsky, scrie IndieWire. Drama, care a avut premiera pe 25 aprilie, îl are pe Hugh Jackman în rolul lui Frank Tassone, funcționarul din spatele celui mai mare caz de delapidare din sistemul școlar din America. Adevăratul Frank Tassone relata că Jackman ar fi reușit „o treabă foarte bună” în rolul lui, dar totuși filmul surprinde corect numai „40-50%” din adevăr.

 

Majoritatea criticilor lui Tassone la adresa filmului Bad Education vizează modul în care filmul i-a prezentat viața sexuală. În film, Frank are o aventură cu un fost student, aventură pe care Tassone o vede ca nefiind fondată în realitate: acesta, în realitate, avea o relație deschisă și nu își ascundea aventurile de partener. Tassone spunea că „l-a deranjat” că filmul îl portretizează că ar avea o aventură cu un fost student. De asemenea, nu înțelege de ce partenerul său este reprezentat ca neștiind că fusese căsătorit, anterior, cu o femeie...”

 

„Există foarte multe implicații, sau cel puțin așa am simțit, de parcă n-aș fi avut o căsnicie bună sau n-aș fi iubit-o așa de mult, dar am iubit-o”, spune Tassone. „Am simțit că nu este respectată îndeajuns, or eu am iubit-o...”

 

Tassone este nemulțumit și de faptul că filmul îl prezintă cum că și-ar ascunde orientarea sexuală. „Și asta m-a nemulțumit, pentru că nu mi-e rușine să fiu un bărbat gay, de parcă ar fi ceva sordid. M-a deranjat și scena din film în care detectivul îl interoghează pe partenerul meu Steven, sugerând că Steven nu ar ști ca sunt căsătorit. Nu era cazul. Și nu înțeleg de ce sexualitatea mea e problema filmului...”

 

Urmărind filmul și retrăind scandalul de delapidare a fost ceva „foarte dificil” pentru Tassone. „Recunosc că am greșit și că am încălcat legea, dar asta a fost acum 20 de ani și m-am gândit că, iată, pot merge mai departe”, declară el. „Și să vii după 20 de ani și să readuci sentimente negative, pentru mine a fost o povară”.

 

Bad Education este distribuit în streaming pe HBO Go.

 

cinemagia.ro

 

Link to comment
Share on other sites

  • Ailime locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.