Jump to content

Interviu #85 - BoDoSeLLL. - Ex RPG NR Leader


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

BIS aka OldNab: Salut! Pentru început: cine este BoDoSeLLL. din spatele ecranului? Cum te numeşti, ce vârstă ai şi de unde eşti?

BoDoSeLLL.: Salutare! Eu sunt Bogdan. Nu-mi zice nimeni aşa, deci rămân Bodo. Am 21 de ani şi sunt din Bucureşti.

 

BIS aka OldNab: La ce facultate eşti, în ce an şi unde?

BoDoSeLLL.: Mai am câteva luni şi termin Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti. Zic câteva luni deoarece este posibil să nu dau licenţa în vară.

 

BIS aka OldNab: Poţi detalia?

BoDoSeLLL.: Pentru cine zice că jurnalismul e o facultate prin care treci imediat: nu e aşa. Examene grele, iei restanţe degeaba sau din motive puerile, iar profesorii au interesul să te mai ţină în facultate, cel puţin aşa se simte. Pe scurt: am 5 restanţe şi deocamdată mă axez pe ele pentru a putea începe lucrarea de licenţă în linişte deplină.

 

BIS aka OldNab: Ce ai de gând să profesezi pe viitor? În eventualitatea în care reuşeşti să termini facultatea, vrei să devii jurnalist?

BoDoSeLLL.: O să termin facultatea anul acesta, e o chestie sigură. Probabil, în primul an o să oscilez între jurnalism, mai exact jurnalismul sportiv, şi designul de presă, ori o să merg la o companie unde se caută specialişti în comunicare.

 

BIS aka OldNab: Că tot ai menţionat sportul, ştiu că eşti un suporter pătimaş al CSA Steaua Bucureşti, deşi ai susţinut echipa lui Becali înainte să-şi piardă palmaresul. Ne poţi spune de ce CSA este pentru tine adevărata Steaua şi nu FCSB?

BoDoSeLLL.: Există o singură Steaua, iar aceea este echipa care deţine emblema, palmaresul, stadionul şi tot ce înseamnă marca din anul 1947. FCSB nu este Steaua pentru mine şi nu mă reprezintă prin faptul că tot ce s-a întâmplat a fost în ilegalitate. Faptul că echipa are alt nume, procese pierdute, nu deţine nimic din ce am spus mai devreme, iar pe zi ce trece ajunge să nu mai însemne nimic pentru fotbal îmi întăreşte convingerea. În plus, faţă de asta, adevărata Steaua este aceea care are suporterii mereu prezenţi, indiferent de rezultat. "Marea schismă stelistă ne-a separat de adunătura manelistă".

 

BIS aka OldNab: OK, hai să trecem, uşor-uşor, spre viaţa virtuală. Când şi cum te-ai alăturat acestei comunităţi?

BoDoSeLLL.: Anul 2010, cred că prin toamnă. Toată viaţa mea am jucat Counter-Strike 1.6 şi am tot schimbat comunităţile între ele. Pierdusem un rang înalt altundeva, aşadar am zis să mai încerc şi pe altă comunitate. Am ajuns pe B-Zone din pură întâmplare, printr-o scurtă căutare pe Google, dar şi prin serverele de CS.

 

BIS aka OldNab: Ne poţi spune cum ai ales acest nickname?

BoDoSeLLL.: Mi-am ales numele BoDoS prin 2008, venind pur şi simplu de la porecla mea. Am ajuns la BoDoSeLLL. prin 2012 datorită vârstei fragede şi pentru că aşa îmi ziceau toţi. Mi-a plăcut, aşadar m-am adaptat şi am rămas până astăzi cu acelaşi nume.

 

BIS aka OldNab: Când şi cum s-a produs trecerea de la CS la SA:MP?

BoDoSeLLL.: La câteva zile de la intrarea oficială pe comunitate. Am tot văzut în chat că se vorbea despre SA:MP. Nu ştiam ce este în acea perioadă întrucât nu mă atrăgea acel gen de jocuri. Totuşi, am decis să ofer o şansă seriei GTA şi am rămas pe comunitate doar datorită RPG1 şi poftei de joc pe care mi-o crea. Am continuat să mă joc CS 1.6, ba chiar am făcut şi trecerea la GO şi mă joc în continuare în tandem cu SA:MP.

 

BIS aka OldNab: În afară de RPG1 şi serverele de CS, ai mai jucat şi pe alte servere ale comunităţii?

BoDoSeLLL.: Din ce îmi amintesc, nu. Deşi există probabilitatea să fi existat în trecut un server de Team Fortress 2, unde mai mult ca sigur am jucat o perioadă. Cum am zis, am rămas pasionat doar de aceste două jocuri şi nu am încercat altceva în tot acest timp.

 

BIS aka OldNab: Care a fost prima ta facţiune? Ne poţi spune cum te-ai alăturat şi cât timp ai petrecut acolo?

BoDoSeLLL.: Umblând puţin prin amintiri, cred că abia în 2011 prin martie m-am alăturat primei mele facţiuni, Cuneo mai exact (actuala Vietnamese Boys). O aplicaţie pe stil vechi pe forum, o poză la [/stats] şi o primă încercare de a mă alătura unei facţiuni. Lider era Delux23. Abia primise funcţia şi m-am dus cu gândul că reuşesc sigur. Am petrecut puţin timp acolo, undeva la o lună, o lună şi jumătate maxim, dar nu o să uit generaţia "cocenilor" de atunci.

 

BIS aka OldNab: Ai fost lider News Reporters în 2014. Cum ai fost ales, dat fiind faptul că aveai doar rank 3?

BoDoSeLLL.: Ehe, asta e o poveste interesantă. Aveam maxim o lună de când intrasem. Nu mai ştiu cine era liderul, dar ştiu sigur că îl pierduse din cauza warnurilor. Erau mai mulţi rank 4, 5, chiar şi un sublider. Însă eu mai fusesem în facţiune de vreo trei ori până atunci şi pot spune că aveam destulă experienţă pentru funcţie. Consider că m-a recomandat trecutul exemplar, comportamentul dar şi felul meu de a trata situaţiile cu capul potrivit. Una din cele mai bune alegeri de atunci a fost faptul că l-am pus pe sRn sublider, un alt om cu o experienţă excepţională.

 

BIS aka OldNab: Ce fel de lider ai fost? Permisiv, dur, corect, răzbunător?

BoDoSeLLL.: Mai bine m-ar descrie alte persoane, zic eu. Am avut un comportament diferit cu fiecare om în parte. În general, am fost un om permisiv, dar corect. Dacă voia cineva să zică un cuvânt vulgar pe [/f], nu sancţionam. Dacă aveai o greşeală de scriere însă, treceam la avertismente. Nimeni nu intra în facţiune dacă în aplicaţie folosea virgula greşit. Dur nu am fost niciodată, nici răzbunător. Poate puţin nepăsător cu unele persoane, dar în general mi-am făcut datoria şi nu regret nimic din perioada petrecută în facţiune.

 

BIS aka OldNab: Perioada în care ai deţinut funcţia de lider s-a terminat după 5 luni. Ne poţi spune de ce?

BoDoSeLLL.: Cum am zis mai devreme, cu fiecare persoană mă comportam diferit. Faptul că unei persoane nu am vrut să-i dau rank up m-a făcut să pierd liderul. Ca să fiu mai explicit: acel om era foarte bun pentru facţiune, făcea parte din elită, însă activitatea sa pe server mă făcea să nu îl doresc într-un rank superior. Îmi alegeam cu grijă oamenii de sus, ba chiar aveam un număr fix. Nu ca astăzi, unde sunt 20 cu rank 5 şi se bat toţi pentru un lider care nu se va lăsa prea curând. Revenind la subiect, am ajuns să iau două warnuri din cauza limbajului. Faptul că am fost permisiv cu colegii şi nu i-am tratat de sus m-a costat. Ultimul leader warn, luat fix în aceeaşi zi, a venit drept concluzie a unei discuţii purtate cu Vinnie. După atâţia ani, însă, regret acele momente şi îmi pare rău de reacţia deplasată pe care am avut-o faţă de el. Toată perioada asta frumoasă s-a încheiat cu un ban de 10 zile. Odihneşte-te în pace, Vinnie, şi îmi pare rău pentru acele momente!

 

BIS aka OldNab: Cum te-ai înţeles cu superiorii tăi de-a lungul timpului? Ai vreun membru sau fost membru din Staff cu care te-ai înţeles deosebit de bine?

BoDoSeLLL.:  Clar am câţiva oameni care mi-au rămas la suflet. sRn este primul dintre ei. Mi-a fost lider, sublider şi într-un final am ajuns eu în locul lui. El e omul care m-a ajutat pe comunitate dar şi cel care a fost potrivit pentru stilul meu. Alţi oameni cu care am rămas prieteni sunt: sNrobert, Teylo, FlameS dar şi băieţii din ZEW plus mulţi alţi oameni, inclusiv tu. Spre exemplu, mă bucur că după patru ani încă mai colaborez cu Terrasre, care îmi este lider în prezent.

 

BIS aka OldNab: Ai avut trei tentative nereuşite de a deveni helper, ultima chiar la finalul lunii martie a acestui an. Care au fost motivele pentru care ai fost respins?

BoDoSeLLL.: Cred că au fost mai multe motive, dar neoficiale. Singurul motiv oficial pentru respingerea mea este activitatea slabă. Mereu când mă reapucam de joc deschideau aplicaţiile la foarte puţin timp, aşadar nu aveam suficiente ore pentru a fi un candidat ideal. Însă pot spune că prefer calitatea în locul cantităţii. Au fost mulţi care nu şi-au meritat gradul sau încă nu şi-l merită. Inactivitate, activitate slabă sau nepăsare, astea sunt atuurile unora dintre cei prezenţi în lista adminilor. Probabil că nu o să mai primesc niciodată o funcţie, dar nu e o problemă. Consider că am realizat destule lucruri în zece ani.

 

BIS aka OldNab: Vei mai încerca pe viitor să obţii această funcţie? Lider ţi-ai mai dori să devii o dată?

BoDoSeLLL.: Normal că mi-aş dori, chiar cred că aş face o treabă bună. Dacă o să mai încerc, trece timpul şi vom afla. Nu pot spune nimic deocamdată, deşi aş dori să mai avansez puţin. Când vine vorba de lider e o chestie mai complicată. Liderii se schimbă rar în prezent pentru o facţiune paşnică sau un departament. Vorbind de faptul că eu intru în aceleaşi facţiuni de câţiva ani, sunt aproape convins că nu o să mai iau. Am avut o mică şansă în toamna anului 2019, dar ghinionul a făcut ca eu să îmi dau demisia pentru inactivitate şi să pierd şansa de a reveni în forţă cu reporterii.

 

BIS aka OldNab: Cum s-a schimbat RPG B-Zone de când te-ai apucat de server şi până în prezent, în bine sau în rău? Care ar fi cele mai evidente/importante schimbări?

BoDoSeLLL.: Aşteptam întrebarea asta, întrucât mă consider un critic al sistemului actual. Între 2010 şi 2014 a fost creşterea cea mai mare, cea mai importantă. Continuând până în prezent, jocul s-a îmbunătăţit dar nu mai joci cu plăcere. A devenit un clasic pay-to-win: orice începător are o maşină, economia s-a dus la pământ din cauza preţurilor scăzute la maşini, regulile stricte au omorât cheful jucătorilor. Continuând despre chestiile rele, pe scurt: safezone şi clanzone peste tot, toată lumea este inactivă. Exemplu: nu costă mult o casă, dar aproape un sfert din cele existente şi pe care le poţi cumpăra sunt deţinute de oameni care strâng 5 ore în 2 luni pentru a nu le pierde. Şi acum vine întrebarea: de ce 5 ore? 5 ore pe care le faci într-o zi pentru a ţine 2 luni o casă? Revenind şi la aspecte mai bune: gameplay-ul a devenit mai uşor. Vorbind de viaţa de civil, chiar ai cum să faci bani şi cu ce să-ţi ocupi timpul. Vorbind despre facţiuni, mulţi intră doar să facă raportul şi ies. Am testat într-o zi de sâmbătă, toată ziua, comanda [/service taxi] şi nu mi-a răspuns nimeni. Consider că cel mai slab şi prost punct este activitatea.

 

BIS aka OldNab: Cât timp crezi că vor mai juca românii SA:MP? Dar tu?

BoDoSeLLL.: Românii o să mai joace câţiva ani, cel mai probabil. Depinde foarte mult de update-uri. Dacă nu va veni o echipă care să aducă update-uri clientului, probabil că nu va mai exista un viitor pentru servere. În prezent, speranţa de viaţă e de maxim 4-5 ani, părerea mea. Dar în acest timp să mai existe o fuziune clară. Despre mine, niciodată nu se ştie. Când mă plictisesc, spun "pa-pa" jocului pentru ceva timp, dar mereu mă întorc.

 

BIS aka OldNab: Crezi că ar fi o idee bună ca B-Zone să deschidă un server de GTA V? Ai renunţa la SA:MP pentru a juca pe acel server?

BoDoSeLLL.: Bună întrebare, dar din păcate nu ştiu să îţi răspund. Am încercat câteva servere de FiveM însă nu mi-au făcut plăcere. Consider că încă se mai pot face lucruri în SA:MP, ba chiar să devină un fel de MTA. Dacă B-Zone ar deschide un server, probabil i-aş oferi o şansă şi aş încerca să aduc propuneri pentru diferite opţiuni. Mai vedem până atunci, San Andreas încă aduce profit şi lume pe servere.

 

BIS aka OldNab: Pe final, ce ai să le transmiţi jucătorilor care abia s-au apucat de comunitate, ca să evite sancţiunile şi ca să reuşească în "cariera" lor virtuală pe serverele de SA:MP?

BoDoSeLLL.: Rămâneţi consecvenţi şi încercaţi să respectaţi regulile importante. Nimeni nu vă poate lua plăcerea de a vă juca, nici măcar regulile absurde. În momentul de faţă, oricine poate face bani rapid şi uşor. Gândiţi-vă că au existat oameni, printre care mă aflu şi eu, care au prins acea perioadă în care cea mai ieftină maşină era Intruder şi existau doar câteva Infernusuri pe server. "Viaţa poate fi înţeleasă doar privind înapoi, dar trebuie trăită privind înainte". Aflaţi istoria, aflaţi prezentul, creaţi viitorul. Rămâneţi pe comunitate doar dacă vă face plăcere. Nu mai purtaţi ură, nu mai fiţi post-hunteri, iar jucătorii vechi ar trebui să nu uite de unde au plecat. Cu puţin ajutor din partea tuturor, serverul poate reveni unde a fost: pe primul loc în topul serverelor de SA:MP. Activitatea pe forum a scăzut, consider că acesta poate fi tratat ca pe un site pur informativ, chiar dacă multe din secţiuni au fost închise. Nu uitaţi să jucaţi cu plăcere şi că aveţi o viaţă în afara camerei. Rămân un retardat notoriu, since 1998. Adios.

 

BIS aka OldNab: Mulţumesc BoDoSeLLL. pentru acest interviu. Daţi "Follow" secţiunii noastre şi topicurilor pinned pentru a fi la curent cu următoarele interviuri. Eu am fost BIS aka OldNab şi aştept feedbackul vostru legat de acest interviu. Pe curând!

Link to comment
Share on other sites

Se vede foarte clar ca e ex-Reporter, plus la asta si lider, dupa raspunsurile care sunt date. E vizibil ca merge si la facultatea de jurnalism, nu ma indoiesc de faptul ca are si succese foarte bune. Mai multe interviuri de genul.

Link to comment
Share on other sites

Un interviu chiar interesant si mi-au placut raspunsurile si gandirea invitatului. De asemenea, ma bucur ca am avut sansa de a-l cunoaste personal pe acesta. Este un om super. ❤️ 

 

Edited by Ailime
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.