Jump to content

Kawasaki pregătește o motocicletă electrică


TLG George
 Share

Recommended Posts

Victory lanseaza prima motocicleta electrica-MOTO-KAWASAKI

 

 

 

Kawasaki a mai flirtat cu propulsia electrică în trecut. În 2014, japonezii au prezentat bizarul J-Concept și păreau să intre și ei în hora motocicletelor electrice. Dar, deși restul lumii a pornit-o pe această pantă, cei de la Kawasaki nu au mai continuat în această direcție.

 

Un lucru care sare în ochi în schițe este priza de aer frontală de dimensiuni mari, aflată în aceeași poziție ca priza de aer de admisie a motocicletelor cu motor cu ardere internă. Dar un motor electric nu are nevoie de aer ca să funcționeze, deci de ce ar exista o asemenea priză de aer? Singurul răspuns plauzibil este că acea priză este necesară pentru răcirea motorului și/sau a bateriei. Având în vedere poziționarea acelei guri de admisie, este foarte probabil să aibă funcția principală de răcire a bateriei, care se află ceva mai jos decât locul în care s-ar afla, în mod normal, airbox-ul unei motociclete cu motor pe benzină.

 

Motoarele electrice, la fel ca propulsoarele pe benzină, generează multă căldură și, dacă nu este evacuată corect, aceasta poate avaria serios componentele motorului. Pentru o răcire eficientă, Kawasaki a prevăzut un radiator de ulei montat în față, care este conectat la o baie de ulei aflată sub motor. Uleiul circulă în partea de jos a motorului și pare să ajungă în carter, ca să răcească arborele principal al motorului.

 

Desigur, trebuie să avem rezerve față de acest patent, având în vedere că, de multe ori, acestea sunt înregistrate într-o altă aplicație decât cea pe care vor fi folosite, tocmai pentru a păstra secretul. Dacă vom vedea soluțiile tehnice prezentate mai sus într-un viitor model Kawasaki, ar putea fi cea mai captivantă motocicletă cu motor electric prezentată până acum.

 

SURSA: aici.

Edited by TLG Grizzly
Link to comment
Share on other sites

Nu o sa fie cam grea din cauza la bateri, gen prima cazatura mai usoara sa dauneze la acele baterii??

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, zL Adytza said:

Nu o sa fie cam grea din cauza la bateri, gen prima cazatura mai usoara sa dauneze la acele baterii??

E foarte mare posibilitatea sa afectezi bateriile la o cazatura zdravana, dar presupun ca producatorii au gasit solutii bune pentru a le proteja cat mai bine.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, TLG Golanucatani said:

Fain.

3. Posturile făcute aiurea/pentru +1/off topic (ex.: "frumoasă postare", "de mult căutam asta”, "mersi") vor fi sancţionate cu avertisment verbalPostările vor fi apreciate prin ducerea cursorului peste butonul cu reacţii din colţul din dreapta-jos al postării, care arată astfel: aX9twVJ.png.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.