Jump to content

Global Records, la Eurovision. Va colabora cu TVR, iar reprezentantul Romaniei va fi un artist din propriul portofoliu


 Share

Recommended Posts

EM2IPOn.png

 

 

 

Global Records intra in competitia internationala Eurovision, unde ajuta TVR sa aleaga reprezentantul Romaniei, o premiera pentru postul de televiziune care a ales sa schimbe anul acesta modul de selectie. Casa de discuri pune la dispozitia TVR toate resursele de creatie, insa alegerea finala a artistului care va reprezenta Romania la Eurovision va fi a comisiilor de specialitate. Artistii care concureaza insa provin toti din portofoliul Global.

 

Global Records a acceptat anul acesta propunerea TVR de a colabora, fara niciun fel de compensatie financiara, pentru participarea Romaniei la cea mai importanta competitie de muzica din lume, Eurovision, si pune la dispozitie toate resursele sale de creatie, de la artisi, producatori, compozitori, songwriters, pana la studiouri si tot ce inseamna echipamente tehnice si echipa de specialisti in domeniu, se arata intr-un comunicat Global.

 

Astfel, Global Records asigura tot necesarul creativ, insa alegerea finala a artistului care va reprezenta anul acesta Romania la Eurovision, dar si a piesei, va fi a comisiilor de specialitate si a publicului.

 

"Eurovision este cea mai mare competitie din lume dedicata muzicii. Global Records a acceptat propunerea TVR de a colabora pentru alegerea reprezentantului Romaniei la Rotterdam si se implica, fara niciun fel de remuneratie, in tot procesul dedicat selectiei nationale. Este o onoare si totodata o provocare pentru Global Records sa ajute in alegerea reprezentantului Romaniei pentru Eurovision 2020. In acest moment, ne gandim doar la cum si ce putem face sa reprezentam Romania la Rotterdam cu cel mai bun artist, cea mai buna piesa si cel mai bun show. Pentru ca acest lucru sa se intample, am pus si punem la dispozitia TVR toate resursele noastre si expertiza din industria muzicala. Totul pentru a ne reprezenta cat mai bine tara la nivel international. Suntem nerabdatori sa incepem treaba si sa mergem la Eurovision cu forte proaspete”, a declarat Lucian Stefan, CEO Global Records.

 

Potrivit Paginademedia.ro, mai multe voci au fost propuse celor din TVR de catre Lucian Stefan, insa trei au ramas pe lista scurta, toate provenind din portofoliul Glonbal, doua fete si un baiat.

 

Tot Paginademedia.ro spune ca din cele trei voci ramase pe lista scurta, comisia Eurovision din TVR va alege una, iar Global va lucra cu producatori din piata pentru a-i compune mai multe piese.


„Nivelul la care se desfasoara concursul Eurovision in ultimii ani, complexitatea show-urilor din etapa internationala, precum si imperativul atingerii excelentei de catre piesa si artistul care reprezinta Romania au condus, in mod firesc, la aceasta noua viziune si la colaborarea cu un partener consacrat in domeniu, asa cum este Global Records”, a declarat Liana Stanciu, seful delegatiei la ESC2020.

 

TVR a decis colaborarea cu Global Records tinand cont de rezultatele importante pe care casa de discuri le-a inregistrat in ultimii ani in ceea ce priveste prezenta pieselor si artistilor sai in topurile radio si tv, al accesarilor pe YouTube, al numarului de tari in care sunt ascultate piesele produse si lansate de Global si al numarului de abonati pe conturile de social media din intreaga sa retea online. Totodata, Global Records detine un portofoliu considerabil de artisti, producatori si compozitori din Romania, ale caror piese devin rapid hituri atat la nivel national, cat si international.

 

TVR a schimbat regulile de alegere a reprezentantului Romaniei la Eurovision, mai scrie Paginademedia.ro, astfel: comisia Eurovision va desemna vocea castigatoare din muzica romaneasca (fara inscriere sau concurs), iar acesteia I se vor compune mai multe piese separate, din care cinci vor merge in finala nationala si se va allege una.

 

Bugetul Eurovision din acest an se ridica la 69.000 de euro, potrivit Libertatea. Din aceasta suma, 30.000 de euro reprezinta drepturile de auto, 15.000 euro costa cazarea compozitorilor, solistilor, tehnicienilor, scenaristilor, soferilor, etc, iar 10.000 de euro – masa.

 

“Pentru acest contract, TVR le ofera celor de la Global Records, 69.000 de euro. Practic, este pentru prima data cand postul public plateste pentru alegerea unui castigator. Si, mai mult, ar fi pentru prima data cand concurentii nu platesc”, scrie Libertatea.

 

Reprezentantii Global au declarant insa ca nu vor primi nicio remuneratie financiara de la TVR.

 

 

Sursa: CLICK
 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.