Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Apple continuă lanțul de lansări: AirPods, Apple TV 4K și iMac la orizont


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

În anii trecuți, Apple ne-a obișnuit cu una, poate două prezentări de produse noi pe an, acestea fiind lansate tradițional fie primăvara, fie toamna. În 2020, din cauză că pandemia de COVID-19 a oprit orice fel de eveniment de prezentare, compania a decis să abordeze o strategie diferită: lansarea succesivă, la câteva săptămâni a noilor produse. Se pare însă că Apple a prins „gustul” acestei strategii și că va continua să lanseze noi produse în acest mod pe tot parcursul anului. Iată ce pregătește compania pentru următoarele câteva luni.

 

Da, seria iPhone 12 va fi cea mai importantă din 2020 pentru Apple, însă înainte să vedem aceste noi telefoane cu ecrane OLED, 5G și design nou, s-ar putea să vedem și alte categorii de produse îmbunătățite.

 

Până acum, în 2020 am văzut o nouă generație de tablete iPad Pro cu LiDAR, un nou MacBook Air, o tastatură cu trackpad pentru iPad, noul iPhone SE și în cele din urmă, un nou MacBook Pro cu ecran de 13” cu tastatură îmbunătățită și procesor Intel din generația a 10-a. Fiecare a venit la distanță de câteva săptămâni de de precedentul, iar în curând s-ar putea să vedem un nou Apple TV, o nouă pereche de AirPods, o generație nouă de computere iMac și poate și altele.

 

Jon Prosser, un „leaker” de pe Twitter, care a vorbit despre mai multe dintre produsele anterior amintite înainte de lansarea lor, spune că ne putem aștepta la câteva lansări importante în următoarea perioadă.

 

 

Noi căști true wireless AirPods

Chiar dacă Apple a lansat anul trecut atât AirPods generația 2 cu încărcare wireless și autonomie mai bună, cât și AirPods Pro, cu anulare activă a zgomotului și un design nou, se pare că vom vedea și în 2020 o nouă generație de căști true wireless. Nu este clar dacă acestea vor înlocui pe piață unul dintre modelele deja existente, sau dacă vor fi mult așteptatele căști de buget de la Apple, care ar putea veni la un preț mai accesibil.

 

airpods apple lansat

 

Cert este că Prosser spune că acestea sunt deja „gata”, Apple așteptând doar un moment oportun pentru a le lansa. Acestea ar putea veni „oricând”, conform mesajelor postate de acesata pe Twitter.

Un nou media box Apple TV 4K

Generația actuală de Apple TV 4K a fost lansată în 2017, cu suport pentru rezoluții înalte și conținut modern în format HDR. De asemenea, dispozitivele din prezent folosesc un sistem de operare similar cu cel de pe iPhone și iPad (tvOS), compatibil cu multe aplicații de redare video și foto, cât și cu jocuri video. Din păcate, hardware-ul său bazat pe chipset-ul Apple A10X începe să devină insuficient pentru cele mai noi jocuri din Apple Arcade, în timp ce memoria RAM de 3 GB ar putea fi prea puțină pentru a ține în fundal mai multe aplicații.

Astfel, Apple pare să pregătească un nou Apple TV 4K, echipat de această dată cu Apple A12X, același chipset pe care l-am văzut în urmă cu doi ani pe iPad Pro. Acesta ar oferi o putere de procesare mult mai mare acestui mic dispozitiv multimedia. În acest moment, chiar și cu modelul Apple A13 Bionic pe piață, chipset-urile Apple A12X și A12Z sunt în continuare mai puternice, datorită atât dimensiunilor crescute, dar și faptului că includ GPU-uri mult mai performante, potrivite în special pentru rularea de aplicații și jocuri accelerate 3D.

 

apple lansat tv 4k

 

De altfel, în ultimele câteva luni am tot auzit despre un nou Apple TV care ar putea veni cu o nouă telecomandă și cu un gamepad dedicat jocurilor video. Este posibil să fie vorba chiar despre acest model de Apple TV 4K.

 

În afară de un nou procesor, Apple ar putea oferi și stocare mai multă (64 sau 128 GB în loc de 32/64 GB), în timp ce memoria RAM ar putea crește la 4 sau 6 GB, în ton cu tabletele iPad Pro care folosesc același cip. Și Apple TV 4K ar trebui să fie gata de lansate, însă probabil că va fi listat pe site dintr-o dată, iar Apple va trimite un comunicat de presă pentru a anunța disponibilitatea sa.

Noi computere all-in-one iMac

iMac este o generație de computere care nu a primit atenție foarte multă în ultimii câțiva ani. După lansarea iMac Pro, o versiune mult mai puternică și semnificativ mai scumpă, Apple a cam ignorat această categorie de computere. Anul 2019 a fost dedicat computerelor Mac Pro, foarte scumpe și orientate către companii care activează în domeniul creativ. În 2020, Apple ar putea lansa o nouă generație de iMac, pentru utilizatorii de acasă, care au nevoie de un computer all-in-one mai rapid, capabil și de câteva activități creative precum editare în Photoshop sau editare video în Premiere sau Final Cut.

 

Având în vedere că alte produse precum iPad Pro, MacBook Pro sau MacBook Air nu au suferit mari schimbări la nivelul carcasei, probabil că nici un iMac nou nu va aduce prea multe modificări la acest capitol. La interior ne-am putea aștepta la SSD-uri în locul unităților HDD hibride, procesoare Intel din generația 10 și probabil ecrane mai performante.

 

apple lansat imac

 

Tradițional, Apple a lansat întotdeauna noile modele iMac în perioada de toamnă, deci noile computere ar putea fi lansate abia după seria iPhone 12.

 

 

 

 

Sursa

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.