Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Serialul The Durrells: o evadare vindecătoare în Grecia


IngeruDrogat
 Share

Recommended Posts

664901l-640x400-b-7e5ce814.jpg

 

Cele patru sezoane ale serialului britanic sunt disponibile pe HBO Go

 

Serialul The Durrells/Familia Durrell ne-a fost recomandat acum câţiva ani, dar prinşi în febra Daredevil, Blindspot, The Blacklist şi a altor seriale americane mai mult sau mai puţin violente, ritmul producţiei britanice părea să nu se potrivească aşteptărilor. Am recuperat ulterior, într-un moment de respiro, cele patru sezoane (în total 28 de episoade) şi puţine sunt titlurile care să se potrivească mai bine acum, când avem nevoie de încurajare şi încredere în viitor. Iată mai jos câteva motive pentru care aventurile familiei Durrell în insula Corfu te vor captiva.

 

Deşi nu locaţiile sunt marele atu al serialului, dragostea românilor pentru Grecia şi multiplele vacanţe petrecute acolo cu siguranţă vor catapulta acest aspect al poveştii sus în preferinţele spectatorilor. Pe scurt, familia Durrell, adica mama Louise (întotdeauna extraordinara Keeley Hawes) şi cei patru copii de diverse vârste, ajunge în Corfu după moartea domnului Durrell. Suntem în 1935, casa de pe malul mării nu este conectată la reţeaua electrică şi are disperată nevoie de reparaţii, dar viaţa ieftină de pe Corfu se potriveşte mult mai bine finanţelor la limita sărăciei ale familiei. Dar nu trece mult şi Louise şi copiii îşi vor da seama, unii mai repede, alţii mai târziu, că viaţa în semisălbăticie are avantajele ei...

 

Este probabil aspectul cel mai atractiv al serialului, anume invitaţia de a face faţă cu stoicism, speranţă şi spirit întreprinzător unei situaţii mai puţin plăcute. Evident, e mult mai uşor să fii fericit într-o vilă de pe malul Mării Ionice decât prizonier în vreme de pandemie într-o garsonieră din Drumul Taberei, dar provocările din viaţa lui Louise şi a copiilor nu sunt nici puţine şi nici uşoare. Şi ei trebuie să-şi schimbe complet stilul de viaţă şi, printre văicăreli, plânsete şi lovituri din picior ajung cumva să se adapteze. Ce lecţie mai bună să ofere un serial acum?

 

Umorul este probabil punctul forte al serialului bazat pe cele trei cărţi autobiografice (prima dintre ele se cheamă "Familia mea şi alte animale", ca să fie clară abordarea) ale naturalistului Gerald Durrell, mezinul familiei, pe care îl vedem, interpretat de micul Milo Parker, deschizând în curtea casei prima sa grădină zoologică. Interesele sale ştiinţifice nu sunt deloc gustate de sora Margo (Daisy Waterstone) şi nici de fratele Leslie (Callum Woodhouse), acesta din urmă cultivând o adevărată obsesie pentru armele de foc şi dorind să vâneze mai toate animalele pe care fratele său le salvează.

 

Deasupra tuturor tronează superior (şi adesea aproape enervant) cel mai mare dintre fraţi, Larry, scriitor aspirant (va deveni la maturitate romancierul Lawrence Durrell) extrem de nemulţumit de atracţiile culturale de pe insulă. Pentru fiecare boroboaţă sau gafă a fraţilor săi, Larry are un sarcasm pe măsură, devenind o inepuizabilă sursă de spirite şi vorbe de duh. Pe Larry îl interpretează Josh O'Connor, pe care cu siguranţă îl ştii din rolul prinţului Charles din serialul The Crown sau, chiar mai bine, din Tărâmul binecuvântat/God's Own Country, în care interpretează rolul principal alături de românul Alec Secăreanu.

 

Dincolo de situaţiile amuzante şi imprevizibile, serialul discută ataşant despre familie, despre răbdare, despre perseveranţa în faţa obstacolelor, despre speranţă şi adaptare. Dacă ai abonament pe HBO Go şi nu ştii ce să alegi din multitudinea de posibilităţi, mergi pe mâna noastră. Poate că The Durrells nu era genul de serial pe care l-ai fi urmărit în mod obişnuit, dar acum cu siguranţă te va captiva.

 

cinemagia.ro

Link to comment
Share on other sites

  • Ailime locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.