Jump to content

Franța: 70 de cazuri Covid-19, asociate redeschiderii școlilor. E mult? E puțin? Depinde de sursa informației


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

macron-vizita-scoala-820x395.jpg
 Redeschiderea școlilor nu a dus la o creștere a cazurilor de Covid-19, după cum au fost informați miniștrii Educației din UE, potrivit unei relatări de luni a publicației britanice The Guardian. Aceasta îl cita pe ministrul francez al Educației, Jean-Michel Blanquer, care a spus că de la redeschiderea școlilor primare și a grădinițelor, săptămâna trecută, au fost diagnosticate 70 de cazuri de Covid-19 asociate redeschiderii. Informația este rătăcită în corpul relatării de presă menționate. Dar devine subiect de știre separată și este scoasă în evidență de alte surse, de la Associated Press la Business Insider.

Vestea privind cele 70 de cazuri a fost livrată, luni, de ministrul Blanquer postului de radio RTL. El a spus că “este inevitabil ca lucrurile de acest fel să se întâmple, dar este o minoritate”. „Aproape în toate cazurile, acest lucru s-a întâmplat în afara şcolii”, iar școlile respective au fost închise, a mai afirmat ministrul. El a apelat la autoritatea doctorilor pentru a apăra decizia guvernului de redeschidere a școlilor, în fața valului de critici din ultima lună: “Mulţi doctori spun că este mai puţin periculos să mergi la şcoală, decât să stai acasă”, conform relatării The Guardian.

 

În acest articol, ce pune accentul pe constatarea europeană că nu a existat o explozie de cazuri asociate redeschiderii școlilor în țările europene, informațiile oferite de Blanquer apar în a doua jumătate a articolului, rezervată, de obicei, detaliilor și datelor de context.

 

Ele devin însă știre în sine pentru alte medii. În SUA, unde problema redechiderii este extrem de fierbinte și are miză politică majoră, ABC New arată, preluând Associated Press, că aceste 70 de cazuri reprezintă o “creștere îngrijorătoare”. Alte publicații, precum Business Insider, insistă pe numărul de cazuri, dar le plasează în contextul argumentației ministrului Blanquer.

 

ABC News/Associated Press prezintă declarațiile ministrului Blanquer drept un “semnal de alarmă” și precizează că ministrul nu a menționat dacă cele 70 de cazuri s-au înregistrat în rândul profesorilor sau al elevilor. Sursa citează, în schimb, relatări din presa franceză potrivit cărora, în acest context, au fost închise șapte școlil din nordul Franței.

 

Franța redeschide treptat școlile, începând cu școala primară, care de săptămâna trecută primește copiii care doresc sau au nevoie să revină la clasă. Săptămâna aceasta sunt așteptați elevii din primele clase de liceu.

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.