Jump to content

Stare de alertă: Temporar, furnizorii esențiali de utilități n-au voie să debranșeze clienții


F4L John
 Share

Recommended Posts

Enel donează 100.000 de euro Institutului de Boli Infecțioase ...

 

Utilizatorii de curent, gaze, apă, canalizare și salubritate nu au voie să debranșeze clienții, pe perioada stării de alertă, se arată într-o ordonanță de urgență publicată joi în Monitorul Oficial. Prin urmare, cel puțin până la jumătata lunii iunie, toți clienții vor beneficia de acordarea acestor servicii, chiar dacă sunt rău-platnici.

 

OUG nr. 70/2020, ale cărei prevederi se aplică deja, stabilește că orice operațiune de debranșare de la utilități trebuie amânată până după încheierea stării de alertă.

Asta înseamnă că cel puțin până la data de 16 iunie 2020, cei care ar fi trebuit să fie debranșați de la utilități din diverse motive, cum ar fi neplata facturilor, vor continua să beneficieze de aceste servicii. Dacă starea de alertă va fi prelugită cu încă 30 de zile, atunci debranșările vor fi amânate până la jumătatea lunii iulie.

 

Asigurarea neîntreruptă a serviciilor de utilitate publică pe perioada stării de alertă este similară cu măsura luată în acest sens, în starea de urgență. Atât în decretul prezidențial pentru insituirea stării de urgență, cât și în cel pentru prelungirea acesteia, au existat prevederi referitoare la asigurarea continuității funcționării serviciilor de utilitate publică.

 

România a intrat în stare de alertă la data de 15 mai 2020, care urmează să se încheie la data de 16 iunie 2020. Însă, dacă în urma evaluărilor făcute de autorități rezultă că numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a crescut brusc, atunci starea de alertă poate fi prelungită cu încă 30 de zile.

 

Sursă: avocatnet.ro

Edited by F4L John
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.