Jump to content

Interviu #86 - RaJa - Ex RPG3 Paramedics Leader


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

BIS aka OldNab: Salutare! Hai să-ncepem cu RaJa din viaţa reală. Cum te numeşti, ce vârstă ai şi de unde eşti?

RaJa: Salut! Numele meu este Daniel, am 20 de ani şi sunt din Iaşi.

 

BIS aka OldNab: La ce facultate eşti, în ce an şi unde?

RaJa: Sunt în anul 2 la Facultatea de Informatică din Iaşi.

 

BIS aka OldNab: Ce ai de gând să profesezi pe viitor?

RaJa: Momentan lucrez ca programator la o firmă din Iaşi şi îmi place ce fac, deci probabil tot ceva în această direcţie.

 

BIS aka OldNab: OK, hai să trecem, uşor-uşor, spre viaţa virtuală. Când şi cum te-ai alăturat acestei comunităţi?

RaJa: A trecut ceva timp şi nu mai ţin minte exact, cred că 2012. M-a adus pe comunitate Florin_HBK de pe RPG1, care era vărul unui prieten bun.

 

BIS aka OldNab: Ne poţi spune cum ai ales acest nickname?

RaJa: Văzusem un film şi îmi plăcuse mult un personaj care se numea aşa.

 

BIS aka OldNab: Care a fost prima ta facţiune? Ne poţi spune cum te-ai alăturat şi cât timp ai petrecut acolo?

RaJa: Pe RPG1 prima fusese TTC, condusă la acea vreme de Blue_BlooD, şi am stat câteva luni bune, iar pe RPG3 a fost Paramedics, condusă de D.Catalin, unde am stat mai bine de un an.

 

BIS aka OldNab: Când ai făcut trecerea de la RPG1 la RPG3 şi de ce?

RaJa: Îmi doream o pauză de la jocuri pentru o perioadă, aveam câteva probleme personale care nu îmi permiteau să mai aloc foarte mult timp jocurilor, ăsta fiind şi motivul pentru care părăsisem TTC pe RPG1. După ce am făcut asta, am dat contul unui prieten. Apoi, când totul a revenit la normal, îmi dă mesaj prietenul respectiv cu anunţul deschiderii unui nou server. Era un titlu de genul "Un nou început" şi am zis să încerc.

 

BIS aka OldNab: Ai fost lider Paramedics în 2015. Cum ai reacţionat când ai primit vestea că vei deveni lider?

RaJa: În urma votului, după ce am fost ales, ţin minte că am primit foarte multe mesaje de felicitări pe toate canalele posibile. Ulterior m-a luat Petronella deoparte, m-a felicitat şi mi-a acordat rangul de lider. Eram fericit, dar ştiam că treaba adevărată de abia acum începe.

 

BIS aka OldNab: Ce fel de lider ai fost? Permisiv, dur, corect, răzbunător?

RaJa: Aş spune echilibrat şi corect, însă nu neapărat că dădeam avertismente pentru orice încălcare minoră a regulamentului, dimpotrivă: mai închideam ochii la anumite greşeli, precum un cuvânt mai puţin frumos scăpat pe chatul facţiunii, dar ţineam enorm la imaginea pe care o aveam faţă de alţi jucători şi acolo nu puteam ierta nimic. Mereu am considerat facţiunea pe care am condus-o ca o familie, ne autointitulam "Mafia Paramedics", e ceva ce a rămas de când era Cătă lider şi am vrut să duc asta mai departe. Ce era între noi, rămânea între noi şi de asta mai permiteam greşeli, atâta timp cât ştiam că rămân în interiorul facţiunii. Scopul meu nu era să rup logurile de warnuri, îmi doream să îmi fac oamenii să se simtă cât mai bine în cadrul facţiunii şi în acelaşi timp să îi fac să fie cât mai activi posibil în ceea ce priveşte numărul de [/heal]-uri acordate jucătorilor.

 

BIS aka OldNab: Dacă ar fi să ne spui care a fost cel mai bun sublider al tău, care ar fi acela?

RaJa: Nu cred că pot alege, toţi m-au ajutat la fel de mult.

 

BIS aka OldNab: Perioada în care ai deţinut funcţia de lider s-a terminat după jumătate de an. Ne poţi spune de ce?

RaJa: Eram foarte aglomerat în viaţa reală şi nu mă mai puteam ocupa de facţiune aşa cum îmi doream, şi nici nu voiam să ţin locul când ştiam că aveam oameni competenţi în facţiune care puteau să acorde mai mult timp decât o puteam face eu. Sunt mândru de ce am realizat ca lider, au fost cele mai frumoase 6 luni pe care le-am trăit în acest joc şi mereu facţiunea şi oamenii pe care i-am avut vor avea un loc special în inima mea. Am câştigat Olimpiada Facţiunilor şi multe alte concursuri pe server şi am fost la un moment dat votaţi pe forum cea mai activă facţiune paşnică. Jos pălăria pentru toţi oamenii pe care i-am avut în "Mafia Paramedics"!

 

BIS aka OldNab: Pe lângă funcţia de lider, ai ocupat şi gradul de helper 1. Ce s-a întâmplat, de ce nu ai reuşit să avansezi până la gradul de admin?

RaJa: Din acelaşi motiv pentru care am renunţat şi la lider: nu mai puteam acorda jocului mai mult de o oră pe zi la acel moment.

 

BIS aka OldNab: Cum te-ai înţeles cu superiorii tăi de-a lungul timpului? Ai vreun membru sau fost membru din Staff cu care te-ai înţeles deosebit de bine?

RaJa: Cu toţi m-am înţeles foarte bine şi m-au ajutat mereu când am avut nevoie. Nu am să enumăr de teamă să nu omit pe cineva, se ştiu ei oricum şi îi salut pe această cale.

 

BIS aka OldNab: În prezent, ca mulţi alţi "veterani", nu mai activezi pe server. Crezi că ar fi o idee bună ca B-Zone să deschidă un server de GTA V? Ai reveni pe comunitate pentru a juca pe acel server?

RaJa: Timpurile se schimbă şi trebuie să ne adaptăm mereu. Aşa cum s-a întâmplat acum cu acest virus şi toate şcolile şi facultăţile au trecut în regim online şi au fost nevoite să se adapteze acestor schimbări, consider că şi B-Zone ar trebui să ia această opţiune în considerare deoarece nu ştiu câţi oameni vor mai juca SA:MP peste 5 ani, iar acest fenomen îşi face deja simţită prezenţa (vezi fuziunea, spre exemplu). Legat de reîntoarcere, aş intra ocazional cât să văd cum mai stau lucrurile şi ce s-a mai schimbat, indiferent dacă se va deschide un server de GTA V sau nu.

 

BIS aka OldNab: Am ajuns la final. Ai să le transmiţi ceva urmăritorilor noştri?

RaJa: Nu am ceva special de transmis. Mă bucur că mi-ai oferit această ocazie de a retrăi nişte amintiri frumoase. Imediat după ce mi-ai dat mesaj în legătură cu interviul, eram aşa curios să văd cum a evoluat facţiunea pe forum, dar, ce să vezi, RPG3 nu mai avea forum. Dar asta e, măcar amintirile nu ţi le fură nimeni.

 

BIS aka OldNabMulţumesc RaJa pentru acest interviu. Daţi "Follow" secţiunii noastre şi topicurilor pinned pentru a fi la curent cu următoarele interviuri. Eu am fost BIS aka OldNab şi aştept feedbackul vostru legat de acest interviu. Pe curând!

Link to comment
Share on other sites

Frumos interviu, chiar daca invitatul nu-mi este cunoscut. Cred ca s-a simtit putin nasol si-mi pare oarecum rau cand a zis: “eram aşa curios să văd cum a evoluat facţiunea pe forum, dar, ce să vezi, RPG3 nu mai avea forum. Dar asta e, măcar amintirile nu ţi le fură nimeni.“ 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.