Jump to content

La mulți ani tuturor copiilor! Quest special aici

 

Autentificare în Doi Pași pe serverele de sa-mp. Detalii aici

Autentificare în Doi Pași pe forum. Detalii aici

Recrutăm Designeri Audio și Video. Detalii aici

Sign in to follow this  
zL Arhix

Samsung renunță la serviciile XR și aplicațiile VR pentru Gear VR

Recommended Posts

Samsung-renunta-la-serviciile-XR-si-aplicatiile-VR-pentru-Gear-VR-696x392.png.dcf323f3fe82eb3a74c985e24019a13f.png

 

Samsung a fost un jucător dominant în spațiul VR mobil, datorită setului Samsung Gear VR, realizat în colaborare cu Oculus VR. Gigantul tech a oferit căști Gear VR cu mai multe flagship-uri anterioare Samsung Galaxy, dar acest lucru s-a încheiat cu Galaxy Note 10 și Note 10+. Apoi, în octombrie 2019, compania sud-coreeană a scos setul VR din magazinul său online și nu mai era disponibil nici pe alte site-uri online unde era vândut de obicei.

 

Acum, potrivit XDA-Developers, Samsung renunță definitiv la serviciul XR și aplicațiile video VR. Site-ul amintit citează o actualizare pe site-ul Samsung XR care afirmă că „Samsung XR pune capăt serviciului pentru aplicațiile sale XR pe platformele web, mobile și căști. Serviciul se va încheia la 30 septembrie 2020.”

 

De remarcat că luna trecută, Oculus, deținută de Facebook, a oprit actualizările software pentru Gear VR. A întrerupt, de asemenea, accesul la filme și la aplicațiile Oculus Video și la Oculus 360° Photos. Apoi, compania a încetat să actualizeze Oculus Browser și a anunțat planurile de a nu permite dezvoltatorilor să sprijine Gear VR pe noile aplicații lansate în Oculus Store după 15 septembrie. Interesant este că Oculus SDK a renunțat deja la sprijinul pentru Gear VR în decembrie anul trecut. A fost urmat apoi de către motorul de căutare Unity în ianuarie a acestui an.

 

Samsung a detaliat un plan de a-și elimina treptat serviciile XR și aplicațiile VR în următoarele luni. Conform planului, încărcările video la 360° au fost deja indisponibile și achizițiile video premium au fost suspendate. Și actualizările pentru clienții Samsung XR și Samsung VR Video au fost protejate. După 30 iunie 2020, aplicația Samsung VR Video nu va mai fi acceptată pe căștile Oculus Go, Oculus Rift sau Oculus Quest. Aplicația Samsung VR Video va fi eliminată și din magazinul Oculus.

 

De asemenea, până la 30 septembrie 2020, toate conturile de utilizator Samsung XR vor fi dezactivate și eliminate. Toate informațiile contului utilizatorului și datele asociate vor fi șterse definitiv. În același timp toate videoclipurile publicate vor fi eliminate din serviciile Samsung XR. De asemenea, aplicația Samsung VR Video va fi eliminată, nu mai veți fi acceptat pe Gear VR sau Windows Odyssey. Apoi aplicația mobilă Samsung XR nu va mai fi acceptată nici pe dispozitivele Android.

 

sursa:ilovesamsung.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.