Jump to content

Admiterea la Universitatea Al.I. Cuza din Iași, fără nicio probă scrisă și fără sport la Facultatea de Sport.


Madalin
 Share

Recommended Posts

Universitatea-Alexandru-Ioan-Cuza-Iasi-8

 

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași s-a alăturat instituțiilor de învățământ superior care au anunțat că, în contextul epidemiei Covid-19, admiterea de anul acesta nu va include examene scrise. Un comunicat al instituției precizează că, acolo unde există, probele orale se vor susține online, “prin intermediul platformelor audio-video”. Test scris nu va exista nici la Drept, unde va fi folosită media anilor de liceu, iar candidații la Facultatea de Educație Fizică și Sport nu vor mai susține proba sportivă.

 

Candidații la facultățile UAIC se vor putea înscrie electronic, în perioada 13-18 iulie, pe site-ul inscriere.uaic.ro, dar și fizic, la sediul Universității.

 

Cum va avea loc admiterea la diverse facultăți:

 

  • “Facultatea de Drept a renunțat la testul scris, acesta fiind înlocuit de media anilor de studii din liceu.
  • Candidații care vor opta pentru Facultatea de Educație Fizică și Sport nu vor mai susține probă sportivă și vor fi admiși pe baza unei medii în care ponderea examenului de Bacalaureat este de 75%.
  • Și Facultatea de Informatică a renunțat la testul scris, urmând să facă admiterea de baza unei medii în care nota la Matematică sau Informatică din cadrul examenului de Bacalaureat va conta în proporție de 75%.
  • De asemenea, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Facultatea de Teologie Ortodoxă precum și Facultatea de Teologie Romano-Catolică au renunțat la probele specifice, admiterea realizându-se doar pe baza rezultatelor obținute la examenul de Bacalaureat.”

 

La master, admiterea la toate cele 15 facultăți se va face pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60%, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul, susținute online, va avea o pondere de 40%.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

  • Madalin changed the title to Admiterea la Universitatea Al.I. Cuza din Iași, fără nicio probă scrisă și fără sport la Facultatea de Sport.
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.