Jump to content

Interviu #87 - uSp - RPG Admin 5 & Ex GSB & LVSI Leader


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

BIS aka OldNab: Salut! Pentru început: cine este uSp din spatele ecranului? Cum te numeşti, ce vârstă ai şi de unde eşti?

uSp: Salut! Mă numesc Denis, am 22 de ani şi sunt din Baia Mare.

 

BIS aka OldNab: La ce facultate eşti, în ce an şi unde?

uSp: Sunt în anul 2 la Facultatea de Ştiinţe din Baia Mare, filială a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

 

BIS aka OldNab: Ce ai de gând să profesezi pe viitor?

uSp: Aş dori să mă angajez în domeniul economiei, încă nu ştiu mai exact spre care ramură dar mai am timp.

 

BIS aka OldNab: OK, hai să trecem, uşor-uşor, spre viaţa virtuală. Mai întâi, te voi întreba cum reuşeşti să îmbini timpul alocat facultăţii şi cel alocat comunităţii.

uSp: Facultatea nu-mi consumă foarte mult timp. De obicei, în perioada sesiunii îmi mănâncă din timp, dar în rest am foarte mult timp liber pentru a mă ocupa de cele necesare pentru comunitate.

 

BIS aka OldNab: Iar acum să ne întoarcem la origini. Când şi cum te-ai alăturat acestei comunităţi?

uSp: În anul 2012, la recomandarea unui bun prieten. La început nu mi-a plăcut, m-am apucat "serios" abia după câteva luni.

 

BIS aka OldNab: Ne poţi spune ce nickname avea acel prieten? Mai joacă şi astăzi?

uSp: Atunci avea numele MoNNsTeR. El s-a lăsat de joc şi a dat contul unui prieten care l-a redenumit în John_Wick. Nici el nu mai joacă acum :)).

 

BIS aka OldNab: Care a fost prima ta facţiune? Ne poţi spune cum te-ai alăturat şi cât timp ai petrecut acolo?

uSp: Prima mea facţiune a fost NR. Ştiu că am aplicat de vreo 6-7 ori consecutiv până am fost acceptat pentru că gramatica, printre altele, nu era punctul meu forte la vremea aceea :)). Am stat cam două luni, ajungând la rank 3, după care am decis că e momentul să plec.

 

BIS aka OldNab: În decembrie 2015 ai avut de ales între funcţia de helper şi cea de lider la GSB. Povesteşte-ne despre cum s-a ajuns acolo şi ce te-a motivat să alegi până la urmă să devii lider.

uSp: Primisem funcţia de helper în urma unei aplicaţii, cu o zi înainte de a primi funcţia de lider. Adminii, considerând că nu sunt pregătit să fac faţă celor două funcţii deodată, m-au pus să aleg. Am ales funcţia de lider pentru că mi s-a părut mult mai greu de obţinut. Ştiu că Draco mi-a spus că helperul se obţine mai greu, dar până la urmă s-a dovedit a fi o alegere bună deoarecere în aprilie am aplicat iar la funcţia de helper şi am fost acceptat, reuşind să deţin ambele funcţii în final.

 

BIS aka OldNab: Cum ai reacţionat când ai primit un nou răspuns pozitiv la aplicaţia pentru funcţia de helper?

uSp: M-am bucurat, dar sincer mă aşteptam ca răspunsul să fie pozitiv, deoarece deja trecuse destul de mult timp de când primisem funcţia de lider. Eram pregătit şi pentru funcţia de helper şi se pare că şi adminii au considerat la fel.

 

BIS aka OldNab: O lună mai târziu ai decis să renunţi la funcţia de lider. De ce?

uSp: Am doborât recordul de teritorii de la vremea aceea, noul record fiind de 50 de teritorii, aşa că am considerat că treaba mea s-a terminat şi că ar trebui să ofer şi altcuiva şansa de a deveni lider.

 

BIS aka OldNab: Cât timp a durat până când ai fost promovat la gradul de admin şi care a fost reacţia ta?

uSp: În septembrie, la patru luni după ce am renunţat la lider, am primit şansa de a deveni admin. Sincer, am fost foarte surprins deoarece am fost promovat direct de la helper 1 pentru că făcusem extrem de multe puncte.

 

BIS aka OldNab: La doar o lună după această realizare, ai decis să te laşi de joc. A avut legătură decizia cu viaţa reală sau pur şi simplu te săturaseşi de SA:MP?

uSp: Pur şi simplu mă săturasem complet de joc, nu mai aveam nicio plăcere să intru, aşa că am decis să mă las.

 

BIS aka OldNab: Ce te-a făcut să te întorci pe server după un an şi cum ai primit din nou funcţia de helper?

uSp: Iniţial mă apucasem doar aşa, din pură plictiseală, dar încet-încet mi-a revenit cheful de SA:MP, aşa că m-am decis să-i las un PM lui Kelton în legătură cu funcţia de helper. Acesta a spus că o să vorbească şi cu ceilalţi admini şi o să revină cu un răspuns. Din fericire, răspunsul a fost pozitiv şi am devenit din nou helper.

 

BIS aka OldNab: La două luni după ai redevenit admin. Bănuiesc că ţi-a fost mai uşor atunci să faci pasul de la helper la admin decât prima oară, nu?

uSp: Da, a fost mult mai uşor decât prima dată pentru că, deşi petrecusem puţin timp ca admin, aveam ceva experienţă.

 

BIS aka OldNab: La un an de la revenirea pe server ai candidat cu succes la funcţia de primar. Ce ne poţi spune despre activitatea ta ca primar şi de ce te-ai oprit după primul mandat?

uSp: Pot spune că am fost unul dintre puţinii primari care s-au implicat, dovadă fiind cele 300 de evenimente realizate în luna respectivă. A fost frumos, m-am distrat, dar am considerat că mai bine mă opresc aşa decât să mă plictisesc şi să "vegetez" în funcţia de primar fără să mai fac nimic.

 

BIS aka OldNab: La două luni de la terminarea mandatului de primar ai redevenit lider, de data asta la LVSI. Cum ai fost ales şi care a fost reacţia ta?

uSp: Petrecusem trei luni ca sublider în LVSI înainte de a candida la primărie. Am mers în NR după încheierea mandatului, fiind rank 4 când liderul LVSI a renunţat la funcţie şi a decis să mă propună şi pe mine pe listă. Din fericire, atât adminii şi liderii, cât şi membrii facţiunii au considerat că merit funcţia. Am fost puţin surprins pentru că eram din exterior şi totuşi am câştigat, dar membrii mai vechi mă ştiau deja şi probabil de aceea au considerat că aş fi capabil să fiu noul lider.

 

BIS aka OldNab: Privind înapoi, cum l-ai caracteriza pe uSp în calitate de lider? Dată fiind distanţa de 3 ani dintre cele două perioade în care ai fost lider, timp în care ai ajuns şi admin 3, ne poţi spune dacă ai acţionat diferit? Ai avut anumite experienţe în prima perioadă care te-au ajutat să-ţi faci treaba mai bine în cea de-a doua?

uSp: Am încercat să fiu cât mai corect. Faptul că am mai fost lider m-a ajutat, mai ales pentru că prima oară am fost lider de gang, unde trebuie să fii puţin mai impunător. De aceea, poate unii membri m-au considerat mai dur decât alţi lideri de facţiuni paşnice.

 

BIS aka OldNab: Perioada ta petrecută ca lider al LVSI a fost una scurtă, fiindcă după o lună şi jumătate ai fost promovat la gradul de admin 4. Ţi-a fost uşor să alegi între funcţia de lider şi admin 4?

uSp: Sincer să fiu, nici nu am stat pe gânduri. Am ales gradul de admin 4 şi cred că oricine ar fi făcut la fel.

 

BIS aka OldNab: Cum te-ai descurcat cu timpul atunci când erai şi lider, şi helper/admin? Ţi-ai rugat subliderii să preia din atribuţi i sau ai reuşit să-ţi continui treaba ca înainte?

uSp: Când am fost prima dată lider nu am avut probleme, deoarece ca helper puteam rezolva cereri oricând. Doar la waruri trebuia să fiu axat mai mult pe facţiune, dar chiar şi atunci mai aveam uneori timp să fiu la datorie ca helper. În schimb, când am fost lider LVSI, subliderii m-au ajutat extrem de mult, şi ţin să le mulţumesc pe această cale.

 

BIS aka OldNab: În luna august a anului 2018 ai decis să iei o pauză de la gradul de admin şi ai redevenit helper 2 pentru două luni. Ce s-a întâmplat?

uSp: Am avut o neînţelegere cu SaRtOR din cauza unei liste de alegere a unui nou lider pe care am făcut-o. Nu mi-a convenit decizia lui şi am considerat că e timpul să iau o pauză, însă nu ştiam atunci că va fi atât de scurtă.

 

BIS aka OldNab: Cum ai primit înapoi gradul de admin 4 şi care a fost reacţia ta?

uSp: Se redeschiseseră aplicaţiile pentru revenire ca admin, îmi era dor de această funcţie şi am zis să încerc. Am fost puţin surprins că am primit tot admin 4, dar probabil că adminii au decis că merit, din moment ce mi-am făcut treaba cum a trebuit până la momentul demisiei.

 

BIS aka OldNab: În luna aprilie a acestui an ai fost promovat la a cincea treaptă a adminajului. Cum ai reacţionat la aflarea veştii?

uSp: Am fost fericit deoarece nu ştiam exact dacă o să dorească să mai promoveze pe cineva, fiind deja şapte admini de nivel 5 la acel moment.

 

BIS aka OldNab: Fiind în prezent admin 5, ne poţi spune cu ce se ocupă adminii de nivel 1, 2, 3, 4 şi 5?

uSp: Adminii de nivel 1-3 se ocupă în principal de rezolvarea problemelor din joc. Adică răspund la reporturi şi banează codaţii.
Adminii de nivel 3, pe lângă cele menţionate, se mai ocupă de reclamaţiile jucătorilor de pe website, dar şi de reclamaţiile şi supravegherea helperilor.
Adminii de nivel 4 se ocupă de lideri. Mai exact de reclamaţiile la adresa liderilor şi de nelămuririle pe care aceştia le au legat de reclamaţii sau de facţiune în general. De asemenea, ei oferă asistenţă adminilor de nivel 3 în legătură cu reclamaţiile, dacă aceştia întâmpină probleme.
Adminii de nivel 5 se ocupă de cererile de unban şi de cererile de recuperare, cât şi de Staff în general. 
Adminii de nivel 4-5 se ocupă împreună de alegerea liderilor, diverse PM-uri sau tickete legate de probleme apărute în facţiuni sau chiar şi de diverse probleme de pe server care nu au putut fi rezolvate în joc sau pe website.

 

BIS aka OldNab: La ce nivel de admin consideri că depune un jucător cea mai multă muncă? Dar cea mai dificilă?

uSp: Muncă dificilă se depune la orice nivel, dacă vrei, bineînţeles. Însă ca admin 1-3 mi se pare că ai mai multă bătaie de cap cu codaţii şi editarea dovezilor.

 

BIS aka OldNab: Cum te-ai înţeles cu superiorii tăi de-a lungul timpului? Ai vreun membru sau fost membru din Staff cu care te-ai înţeles deosebit de bine?

uSp: M-am înţeles bine cu aproape toţi membrii care au fost în Staff de-a lungul şederii mele aici. Din adminii din prezent, cel mai bine pot spune că mă înţeleg cu colegul meu de pe Las Venturas, TiG3R, deoarece ne ştim dinainte de a deveni admini.

 

BIS aka OldNab: Cum s-a schimbat RPG B-Zone de când te-ai apucat de server şi până în prezent, inclusiv în ceea ce priveşte funcţiile? Care ar fi cele mai evidente/importante schimbări?

uSp: S-a schimbat destul de mult în aceşti ani, mai ales când e vorba de funcţii, deoarece în 2012, când m-am apucat eu, erau destul de puţine locuri disponibile în Staff. Pentru mine, o schimbare majoră e economia, faptul că totul se obţine foarte uşor în comparaţie cu vremurile de mult apuse.

 

BIS aka OldNab: Ce părere ai despre fuziunea RPG1 cu RPG3? Ce schimbări a produs, atât pentru jucătorii de rând cât şi pentru Staff?

uSp: Îţi spun sincer că nu am fost de acord cu venirea Staffului de acolo aici. Oricum, mi-am schimbat părerea despre unii care sunt cu capul pe umeri şi mă bucur că sunt în Staff. Dar aşa, în general, fuziunea a fost benefică deoarece a crescut numărul de jucători.

 

BIS aka OldNab: Cât timp crezi că vor mai juca românii SA:MP? Dar tu?

uSp: Cred că cel puţin 2-3 ani se vor mai juca, depinde mult şi de ce ne rezervă viitorul. Cât despre mine, o să mai joc până închide Bobo serverul :)).

 

BIS aka OldNab: Crezi că ar fi o idee bună ca B-Zone să deschidă un server de GTA V? Ai renunţa la SA:MP pentru a juca pe acel server?

uSp: Ar fi o idee excelentă, sper să reuşească să-l deschidă până la urmă. Dacă s-ar deschide şi mi-aş face un mic upgrade la PC să pot rula GTA V, cred că aş juca pe ambele.

 

BIS aka OldNab: Pe final, ce ai să le transmiţi jucătorilor care abia s-au apucat de comunitate, ca să evite sancţiunile şi ca să reuşească în "cariera" lor virtuală pe serverele de SA:MP?

uSp: Aş vrea să le spun să se distreze, dar fără să strice jocul celorlalţi. Numai bine!

 

BIS aka OldNab: Mulţumesc uSp pentru acest interviu. Daţi "Follow" secţiunii noastre şi topicurilor pinned pentru a fi la curent cu următoarele interviuri. Eu am fost BIS aka OldNab şi aştept feedbackul vostru legat de acest interviu. Pe curând!

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, BIS aka OldNab said:

până închide Bobo serverul :)).

I can't imagine this day ?

 

That was fun to read this interview, good questions and a better answers.

Thank you for your work.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.