Jump to content

Broșura de admitere la liceu 2020. Edupedu.ro publică toate broșurile din cele 41 de județe și București


KyubyZEM RPG
 Share

Recommended Posts

secondary6.jpg

 

 

 

   Broșura de Admitere la liceu este documentul esențial după care elevii și părinții se pot orinta în alegerea școlii pe care o urmează după absolvirea clasei a VIII-a. Fiecare inspectorat școlar județean are obligația să publice acest document, dar nu există o centralizare a acestor broșuri. Edupedu.ro publică toate broșurile de admitere la liceu 2020, care apar pe site-urile inspectoratelor.

   În cadrul admiterii în învățământul liceal, în anul școlar 2020-2021, pentru toate acțiunile care presupun prezența la unitatea de învățământ a candidaților/părinților este necesară informarea prin telefon sau email a unității de învățământ cu privire la intenția de depunere /completare /preluare a documentelor, în vederea planificării accesului în unitatea de învățământ.

 

 

   Ce trebuie să știe absolvenții de clasa a VIII-a

 

   Conform legii, învățământul obligatoriu este învățământ de zi. În mod excepțional, pentru persoanele care depășesc cu mai mult de doi ani vârsta corespunzătoare clasei, învățământul se poate organiza și în alte forme de învățământ, pe baza metodologiei elaborate de MEN.

   Numărul de locuri care se alocă pentru clasa a IX-a de liceu, la învățământul de zi, este cel puțin egal cu numărul absolvenților învățământului gimnazial din promoția anului 2020.

 

   

   Absolvenții clasei a VIII-a din promoția 2020, indiferent de vârstă, precum și cei din promoțiile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2020-2021
inclusiv, se înscriu în învățământul liceal, la cursuri de zi.

 

   Absolvenții învățământului gimnazial din promoțiile anterioare, care împlinesc 18 ani până la data începerii anului școlar, se pot înscrie în învățământul liceal doar la cursuri serale sau cu
frecvență redusă, în perioada prevăzută de calendarul admiterii.

sursa: edupedu.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.