Jump to content

NVIDIA GeForce RTX 3080


Recommended Posts

nvlogo_white.png

GeForce RTX 3080

 

În vreme ce unii vorbesc despre planurile AMD de viitor şi ce GPU au pregătit pentru PS5, ne uităm în tabăra NVIDIA de ceva vreme după un semn de noi plăci RTX. Ştiam că ni se pregăteşte un NVIDIA RTX 3080, iar acesta tocmai a scăpat într-o serie de imagini, dar şi specificaţii.

Au trecut 3 săptămâni de când NVIDIA a prezentat oficial următoarea generaţie de arhitectură GPU, Ampere. A fost anunţat GPU-ul A100, dar încă nu avem văzut plăci grafice cu aceste tehnologii. RTX 3080 ar putea schimba asta. Utilizatori de pe Chiphell au postat presupuse fotografii cu RTX 3080, sub formă de prototip. În versiunea ce apare în imagini vedem un setup diferit pentru răcire, faţă de coolerele dual fan de pe Founder’s Edition văzute în ultimii ani.

Coolerul e însoţit de un heatsink de mari dimensiuni, care se conectează într-un decupaj în PCB, indicând o formă ciudată de “V” a plăcii grafice. Există şi un ventilator montat pe fiecare parte a coolerului pentru a împinge aerul în diferite direcţii. Sursa avertizează că ar putea fi un fals elaborat, aşa că vă recomand precauţie la entuziasm. Placa de aici are codul de identificare “DA217892”, iar sursa menţionează şi câteva specificaţii: GPU GA102-200, până la 4352 nuclee CUDA, 10 GB VRAM şi bus 320 bit.

Luna trecută apăreau şi zvonuri despre un RTX 3080 Ti, cu design cu 3 ventilatoare, 3 porturi DisplayPort şi 1 HDMI, dar şi VirtualLink USB-C. Pe hârtie ni se promite o putere de până la 70% mai mare faţă de plăcile trecute în jocuri special create pentru Ampere.

Încă nu ştim când va anunţa NVIDIA noile plăci, dar sunt şanse mari ca aşa ceva să se întâmple până la final de an.

nvidia-geforce-rtx-3080-fotografie-696x5

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.