Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Apple renunţă la Intel, îşi pune propriile procesoare pe computerele Mac


Recommended Posts

  <b>Apple renunţă la Intel, îşi pune propriile procesoare pe computerele Mac; Cipurile vor fi anunțate în cadrul WWDC 2020</b>Apple face o mutare curajoasă, care ar putea aliena Intel în perioada următoare. Se pare că la evenimentul WWDC 2020 de la finalul lunii va prezenta propriile procesoare pentru Mac-uri  

 

Apple face o mutare curajoasă, care ar putea aliena Intel în perioada următoare. Se pare că la evenimentul WWDC 2020 de la finalul lunii va prezenta propriile procesoare pentru Mac-uri. Le va înlocui pe cele Intel, conform surselor apropiate de firma din Cupertino.

Vă reamintesc că Apple organizează un WWDC online pe 22 iunie, unde ar trebui să aflăm detalii despre iOS 14, următorul macOS, watchOS, TV OS şi asta mai departe. Proiectul legate de CPU-uri de desktop se numeşte "Kalamata", care dacă nu mă înşel e un tip de măslină din Grecia. Apple vrea să facă anunţul la final de iunie 2020, pentru a pregăti dezvoltatorii de a lucra cu noile Mac-uri din 2021.

Tranziţia hardware este la câteva luni distanţă, deci mai avem de aşteptat. Noile procesoare vor fi unele ARM, inspirate de cele văzute pe iPad şi iPhone. Mac-urile vor continua să ruleze macOS totuşi. Apple a licenţiat deja tehnologia aferentă de la ARM, care face parte din gigantul japonez Softbank, care e pe minus cu miliarde bune.

Arhitectura e complet diferenţa faţă de cea a cipurilor Intel, deci dezvoltatorii vor trebui să îşi adapteze software-ul în consecinţă. Ce e drept portarea de aplicaţii de pe iOS se va face mult mai uşor. Momentul e unul special, pentru că e prima oară în 36 de ani de Mac când Apple trece la procesoare proprii. A mai schimbat procesoarele în anii 90 la început, când a făcut trecerea de la Motorola la PowerPC.

În 2005 la WWDC Steve Jobs a anunţat trecerea de la PowerPC la Intel. Apple ar fi dezvoltat cel puţin 3 procesoare proprii, SoC-uri pentru Mac, inspirate de la Apple A14-le de 5 nm pregătit pentru iPhone 12. TSMC e cel mai probabil şi producătorul acelor cipseturi.

Sursa

Edited by Snipi
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.