Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

„Lumea a ajuns într-un mare impas”. Îndemnurile Episcopului Macarie


South Silviu.
 Share

Recommended Posts

 33057907_1048627191958361_64184471191069

 

 PS Macarie a transmis în predica din Lunea Rusaliilor un mesaj privind starea actuală a lumii care este cuprinsă de încercări și frică, de revoluții care contestă valorile firești și atacă inocența copiilor. Cu toate acestea, el amintește puterea regeneratoare a Duhului Sfânt semnificată de verdele ramurilor de tei și recomandă nădejde în Dumnezeu și evitarea compromisului.

 

„Iubite frate, iubită soră, ai venit aici ca să aduci laudă Dumnezeului Celui Viu, văzând cum această lume este cuprinsă de învârtoșare, de frământare, trecând dintr-o tulburare în alta. Este o mare încercare în această lume când vedem frica patologică față de moartea biologică, furia resentimentară ridicată la rang de virtute civică. Această violență, acest haos, această contestare a oricărei conduceri tradiționale, toate acestea ne arată că lumea a ajuns într-un mare impas”.

 

Preasfințitul Părinte Macarie semnalează că „în numele unei noi revoluții sunt contestate credința, familia, patria, dragostea dreasă cu sarea duhului, firescul, recunoștința, blândețea, dreptatea, adevărul”.

 

„Iată, este contestată însăși inocența copiilor, spunându-se că aceasta nu ar fi decât o simplă prejudecată”, atrage atenția ierarhul făcând referire la orele de educație sexuală.

 

„Dacă copiii nu mai au inocență, înseamnă că aceștia nu mai au copilărie, iar dacă nu mai au copilărie, ei, chipurile, trebuie să fie expuși de mici orelor de educație sexuală, ca să deprindă vasăzică ‹abilități› corespunzătoare. Aceasta ne spun falșii apostoli ai acestei noi lumi ‹postumane›”, reclamă Episcopul Europei de Nord.

 

„Sub nicio formă, noi creștinii nu trebuie să fim complici la aceste nedreptăți strigătoare la cer”, spune Preasfinția Sa.

 

Părintele Episcop vorbește despre un război împotriva Bisericii care este de fapt „un război împotriva omului și a destinului său”.

 

„Da, iubite frate și iubită soră, acest război este îndreptat împotriva legăturii tale cu Dumnezeu. Miza acestui război este ruperea legăturii dintre om și Dumnezeu. Este cumplit că sunt contestate cele mai firești, cele mai minunate lucruri care ne fac pe noi oameni”.

 

Preasfințitul Părinte Macarie spune că „sunt vremuri de cernere, de încercare, de prigoană, însă trebuie să stăm drepți și să nu facem niciun fel de compromis!”. El încurajează să ne punem nădejdea în Dumnezeu și să ne umplem cu toții de Duhul Cel Preasfânt și nu de duhul lumii.

 

Episcopul Macarie al Europei de Nord a slujit de Sfânta Treime la Paraclisul Centrului Episcopal din Stockholm.

 

 

 

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.