Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Ministrul Sănătății: Am pus în consultare și pentru Ministerul Educației niște reguli, dar evoluția verii ne va da măsurile în toamnă


Madalin
 Share

Recommended Posts

Nelu-tataru-gov.ro-la-sedinta-de-guvern-

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat în această seară “noi am pus în consultare și pentru Ministerul Educației niște reguli, dar țin să menționez că evoluția acestei veri ne va da și o serie de măsuri în toamnă”. “Noi vrem ca la 15 septembrie să se deschidă anul școlar cvasi-normal, dar există foarte multe condiții”, a susținut ministrul, într-un interviu acordat Digi 24.

 

Precizarea ministrului Tătaru vine după ce Ministerul Sănătății a publicat un set de recomandări extrem de stricte pentru redeschiderea școlilor, document realizat de Institutul Național de Sănătate Publică și trimis deja de aproape 3 săptămâni către DSP-urile județene.

 

“Pe 12 [iunie] s-au închis oficial școlile și grădinițele în condițiile în care unul dintre părinți putea sta acasă cu plata a 75% din salariu, dar nemaiputând face acest lucru am decis că trebuie deschise after school-urile și grădinițele“, a continuat Tătaru, a cărui semnătură nu se regăsește însă pe ordinul comun al ministerelor Educației, Sănătății și Muncii.

 

Amintim că Guvernul Orban a anunțat de vineri, 12 iunie, prin vocea șefului cancelariei prim-ministrului, că “începând cu 15 iunie, ca urmare a faptului că perioada cursurilor școlare se încheie, practic, astăzi, părinții vor avea posibilitatea să ducă copiii la creșe, grădinițe și after school-uri, indiferent că acestea sunt de stat sau privat” (sursa și detalii).

 

Creșele și grădinițele nu s-au putut deschide, însă, luni, 15 martie, pentru că Ministerul Sănătății nu comunicase regulile pe care trebuie să le aplice unitățile preșcolare și antepreșcolare pentru a putea primi copiii. Acestea au venit abia în ziua de 15 iunie, iar în locul ministrului Sănătății a semnat secretarul de stat Romică Andrei Baciu.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.