Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

S-au împlinit 75 de ani de la semnarea Cartei ONU


Madalin
 Share

Recommended Posts

Vineri, 26 iunie 2020, Guvernul României a anunţat că salută aniversarea a 75 de ani de la semnarea, la 26 iunie 1945, la San Francisco, a Cartei Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), document fundamental pentru organizarea politică a relaţiilor internaţionale, după experienţa tragică a celui de Al Doilea Război Mondial, potrivit unui comunicat.

 

Valoarea documentului fondator a fost dovedită pe parcursul celor 75 de ani prin contribuția majoră la stabilitatea și pacea internaționale, la dezvoltarea economică, la promovarea drepturilor omului, a democrației și statului de drept, consolidând patrimoniul de valori naționale al celor 193 de state membre ONU.

 

Aderarea României la ONU, în 1955, a fost rezultatul aspiraţiei naţionale pentru valorile universale ale Organizației, în concordanță cu interesele României pentru consolidarea profilului său politic în  plan bilateral, regional și multilateral, contribuind, pe baza expertizei și a experienței, la întărirea păcii și securității în lume și la dezvoltarea socio-economică.

 

Dubla aniversare, a 75 de ani de la semnarea Cartei ONU și a 65 de ani de când România a devenit stat membru al Organizației, oferă Guvernului României ocazia de a reitera atașamentul față de obiectivele și valorile organizației, hotărârea de a contribui constant la eforturile internaționale de promovare a acestora.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.