Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

iPhone ar putea rula macOS în viitor, într-o manieră similară cu Samsung DeX


Noxew
 Share

Recommended Posts

iphone-dex-concept-macos-1734x1080.jpg

 

 

Anunțul că Apple va face tranziția de la procesoare Intel la soluții Apple Silicon cu arhitectură ARM proprietară era așteptată de mult. Această decizie are însă implicații mai mari decât credeam inițial. Pe lângă posibilitatea dea a dezvolta laptop-uri cu putere de procesare mai mare și autonomie mai bună, toate computerele Apple vor putea rula aplicații de iOS și iPadOS. Se pare însă că la un moment dat, inclusiv iPhone-ul va putea rula o interfață desktop macOS, într-un mod similar cu DeX de pe Samsung.

 

 

  • Apple ar putea rezolva problema care împiedică acum transformarea telefoanelor în PC-uri

 

 

Ideea de a transforma un smartphone într-un computer nu este tocmai nouă. Samsung permite funcționalitatea DeX de câțiva ani buni deja, în timp ce diverse proiecte de a porta și rula Linux pe telefoane există deja. Totuși, nicio implementare nu a reușit să aducă acea funcționalitate completă și rapidă pe care utilizatorii și-o doresc. De asemenea, procesul de instalare cu mai multe cabluri și adaptoare nu este tocmai elegant.

 

Conform Mauri QHD, un utilizator de Twitter cunoscut pentru leak-uri din industria smartphone-urilor, Apple lucrează acum la un iPhone cu macOS. Acesta descrie experiența drept similară cu cea a dispozitivelor Samsung DeX sau Linda. Mauri mai spune că efortul software pe care Apple l-a depus este impresionant și că cei de la Apple sunt foarte entuziasmați de această posibilitate.

 

Aceasta nu este prima dată când auzim despre o astfel de capabilitate pe iPhone. Apple a înregistrat în trecut un brevet prin care un iPhone era introdus într-un „dock” de forma unui laptop, în zona trackpad-ului. Ecranul telefonului devenea astfel un trackpad complet funcțional, în timp ce hardware-ul său era folosit asemeni unui computer.

 

 

iphone-dock.jpg

 

 

  • Un iPhone ar putea rula acum macOS 11 Big Sur

 

 

Acum că macOS este dezvoltat să ruleze pe procesoare ARM, iar procesorul Apple A12Z de pe iPad, care este doar o versiune mai puternică a modelului A12 de pe iPhone XS, a fost deja demonstrat rulând acest sistem de operare, sunt puține lucruri care ar putea împiedica rularea lui pe hardware-ul unui iPhone. Practic, odată conectat la un dock care oferă afișare pe un display, nu este nimic care ar împiedica un iPhone 12, de exemplu, să ruleze macOS 11 Big Sur. Procesorul său, Apple A14, care va fi lansat anul acesta ar trebui, cel puțin în teorie, să ruleze sistemul de operare fără probleme pentru funcții de bază.

 

Ideea din spatele acestor dispozitive ar fi aceea de „dual boot”, putând porni iPhone-ul într-un mediu iOS sau macOS, după necesități.

 

 

Sursa

 

 

Edited by Noxew
nu se incarca pozele
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.