Jump to content

Vouchere de 360 de lei pentru 400 de mii de elevi, prevăzute ca măsură socială în planul Guvernului de relansare economică


Madalin
 Share

Recommended Posts

bani-numarati-820x495.jpg

 

Vouchere pentru elevi în valoare de aproximativ 360 de lei bucata, pentru 400.000 de elevi, prevăzute ca măsură socială în planul Guvernului de relansare economică, potrivit documentului consultat de Edupedu.ro.

 

La capitolul măsuri de protecție socială, planul prevede:

 

”Vouchere pentru elevii care provin din familiile cu venituri mici sau cu venituri sub venitul minim garantat aflați în risc de sărăcie severă, pentru achiziționarea de rechizite școlare, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Beneficiari: 400.000 copii.

Buget alocat: 30 mil. euro.”

 

La cursul de schimb din prezent, suma pentru un singur voucher ar fi de 75 de euro, adică 363.17 lei.

 

vouchere.jpg

 

În plan mai sunt incluse și măsuri pentru dezvoltarea infrastructurii de Educație.

 

Reamintim că soluția voucherelor a fost prezentată de Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în contextul discuțiilor despre dublarea alocațiilor. Părinţii folosesc alocaţiile copiilor şi pentru alte cheltuieli decât cele pentru creşterea copiilor, iar uneori se mai joacă şi la păcănele, susținea ministrul pe 19 februarie 2020.

 

Prima măsură de acest fel a fost propusă anul trecut, în vară, când atât ministerul Finanțelor cât și ministerul Educației au anunțat că programul „Merg la școală”, prin care erau oferite tuturor elevilor vouchere de 250 de lei pentru cumpărarea de rechizite, cărți, manuale și echipament sportiv, nu se mai face pentru că nu fusese implementat la timp pentru a fi gata anul acesta. Premierul de la acea vreme, Viorica Dăncilă a explicat că Guvernul nu mai vrea să facă acest program pentru că: „nu trebuie să le dăm tuturor (n.r. rechizite), ci copiilor din familiile defavorizate”.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, AlexandrionZEW said:

Alocațiile care ar fi sursa pentru aceste cheluieli ajung pe bautură/țigări și tot asa.. Ar trebui cumva implementata o metoda prin care doar copilul sa aibă acces la ei.. 

Nu poţi lăsa ca părinte 150 de lei lunar pentru orice copil, sunt unii care au probleme psihice şi pot lua cuţite, droguri, ş.a.m.d.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Madalin said:

Nu poţi lăsa ca părinte 150 de lei lunar pentru orice copil, sunt unii care au probleme psihice şi pot lua cuţite, droguri, ş.a.m.d.

Nici asa nu e ok, dar nici părinții să-i cheltuie.. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.