Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Maserati prezintă noul motor care adoptă tehnologia F1 pentru o mașină de oraș


Dark Night
 Share

Recommended Posts

06_Maserati-Nettuno-Engine-scaled.jpg

 

Noul supercar MC20 va avea premiera mondială în septembrie, iar acesta va fi dotat cu un motor proiectat la Menarati Modena: Laboratorul de Inovație Maserati de pe Via Emilia Ovest, atelierele de pe Via Delle Nazioni (baza istorică a Maserati Corse) și dezvoltat la Hub-ul Motorului.

 

Noul motor Maserati Nettuno este rezultatul unei revoluții tehnice, protejat de brevete internaționale. Proiectul s-a născut din pasiunea și angajamentul unei echipe de tehnicieni și ingineri de înaltă calificare. După douăzeci de ani, Maserati abordează din nou cu entuziasm provocarea de a reveni la sediul său din Modena, pentru dezvoltarea și producerea unui nou motor puternic, performant și tehnologic.

 

Operațiunea este una strategică pentru Maserati, un brand care, astăzi, se pregătește să lanseze noul MC20, un proiect care este „100% Fabricat în Modena” pornind chiar de la motorul său, inima noii mașini.

Maserati Nettuno produce 630 CP

Noua motorizare este o arhitectură V90°, cu un bi-turbo de 3 litri, 6 cilindri și dispune de un ulei de carter uscat (o soluție clasică pentru mașini super-sportive). Ofera 630 CP la 7500 rpm Și 730 Nm cuplu de la 3000 rpm cu o putere specifică de 210 CP / litru.

Raportul de compresie este de 11: 1, cursa de 82 mm și alezajul de 88 mm.

 

Sufletul motorului este sistemul inovator de ardere pre-cameră, cu bujii cu două scântei. Această tehnologie este derivată din Formula 1 și este acum disponibilă pentru prima dată pe un motor destinat drumului.

Motorul are trei caracteristici principale:

-Pre-camera: o cameră de ardere este setată între electrodul central și camera tradițională de ardere și conectată printr-o serie de găuri special concepute.

 

-Bujie laterală: o bujie tradițională acționează ca un suport pentru a asigura o ardere constantă atunci când motorul funcționează la un nivel care nu are nevoie de pre-cameră pentru a intra în funcțiune.

 

-Sistem dublu de injecție – direct și indirect: legat de presiunea de alimentare a combustibilului la 350 bar, sistemul reduce zgomotul scăzut în intervalul de tur, scăzând emisiile și îmbunătățind consumul.

 

Este important din punct de vedere strategic și este susținut de Innovation Lab, care, datorită analizei virtuale, a permis reducerea notabilă a timpului de dezvoltare și de planificare.

Noul motor, un tradițional de 90° V6, va fi folosit pentru prima dată pe o mașină super-sport MC20. MC20 îl va readuce pe Maserati în lumea curselor.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.