Jump to content

Samsung ar putea încadra Fold 2 în seria Galaxy Z. Noi detalii despre ecran


Noxew
 Share

Recommended Posts

galaxy-z-fold-2-2.jpg

 

 

Samsung pregătește lansarea unui nou smartphone „Fold”, cu ecran pliabil, însă acesta ar putea avea un nou nume, mai bine aliniat la gama de dispozitive din prezent a companiei. În loc să continue cu seriile Fold și Flip separat, ambele game de dispozitive pliabile vor fi integrate în „familia” „Galaxy Z”. Astfel, următorul model Galaxy Fold se va numi oficial Samsung Galaxy Z Fold 2, conform celor mai noi informații neoficiale. Aceleași detalii noi dezvăluie și noutăți despre hardware-ul care va sta la baza acestui nou dispozitiv.

 

 

  • Noul telefon pliabil Samsung ar putea fi numit Galaxy Z Fold 2

 

 

Se pare că în fiecare an, pentru următorii câțiva ani cel puțin, vom primi câte două dispozitive pliabile high-end de la Samsung în seria Galaxy Z. În primăvară, alături de modelele Galaxy S va fi și câte un model Flip, iar în toamnă, lângă modelele Galaxy Note, câte un model Fold.

 

Cel de-al doilea Galaxy Fold, modelul Galaxy Z Fold 2, va fi semnificativ îmbunătățit față de modelul original. Zvonurile sugerează ecrane mai performante și mai mari, cel puțin, pe lângă o configurație hardware modernizată.

 

Un document neoficial, publicat de ETnews sugerează că Galaxy Z Fold 2 va beneficia de un ecran pliabil cu diagonală de 7,7” și rezoluție 2.213 x 1.689 pixeli, cu un spațiu perforat în colțul din dreapta-sus. Aparent, acest model nu va mai avea acel „notch” inestetic de pe originalul Fold. De altfel, ecranul va fi dintr-o generație mai nouă, cu refresh rate de 120 Hz, o premieră pentru display-urile pliabile. De asemenea, ecranul va fi protejat de UTG, ultra-thin glass, aceeași protecție pe care am regăsit-o și pe originalul Galaxy Z Flip.

 

 

galaxy-z-fold-2-720x1080.jpg

 

 

Ecranul exterior va fi seminificativ mai mare decât în trecut. Acesta va fi și mai înalt, cu un raport de aspect de 24,9:9, cu o diagonală de 6,23” Și rezoluție 2.267 x 819 pixeli. Acesta însă va oferi o rată de împrospătare la 60 Hz și fa fi acoperit cu sticlă.

 

 

  • Piața de smartphone-uri pliabile ar putea crește considerabil în următorii câțiva ani

 

 

Același grafic dezvăluie și planurile pentru piața de dispozitive pliabile. În 2019, a fost lansat un singur model de telefon pliabil la nivel mondial, Galaxy Fold, modelul Mate X fiind disponibil doar în China. În 2020 sunt așteptate în total 5 dispozitive pliabile în total. Trei dintre ele au fost deja lansate: Huawei Mate Xs, Motorola RAZR și Galaxy Z Flip. Urmează Galaxy Z Fold 2 și probabil modelul Mate V de la Huawei.

 

Începând din 2021, piața de dispozitive pliabile ar trebui să se tripleze însă. Sunt așteptate în jur de 14 modele noi anul viitor, în timp ce în 2022 și 2023 sunt așteptate 22, respectiv 31 telefoane cu ecran pliabil. Pe lângă Samsung, Huawei și Motorola sunt așteptate dispozitive pliabile și de la producători precum Xiaomi, TCL și ZTE. Acestea sunt toate companii care și-au anunțat deja intențiile de a intra pe această piață. Totuși, există posibilitatea ca și multe alte companii să intre pe piață „neanunțate” în următorii câțiva ani.

 

Acest lucru nu poate să însemne decât că va începe o concurență reală pe o nouă nișă a pieței de smartphone-uri. În consecință, pentru că volumele vor crește și pentru că vor exista alternative, prețurile acestor dispozitive vor începe să scadă. Să sperăm că și tehnologia display-urilor pliabile va avansa, în special la nivelul protecției. Spre finalul lui 2020 sau începutul anului viitor, Corning ar trebui să poată începe vânzarea de paneluri de sticlă pliabile, care să asigure rezistență la zgârieturi telefoanelor pliabile.

 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.