Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Ministerul Educației le recomandă cetățenilor britanici din România să intre în procedura de recunoaștere a studiilor.


Madalin
 Share

Recommended Posts

Brexit-Pixabay-820x496.jpg

 

Ministerul român al Educației le recomandă “cetățenilor britanici și membrilor acestora de familie să aplice pentru recunoașterea studiilor”, pentru a beneficia de avantajele perioadei de tranziție. De la 1 ianuarie 2021, după încheierea perioadei de tranziție post-Brexit, recunoașterea academică și profesională nu se va realiza ca în cazul statelor membre ale Uniunii Europene, precizează instituția.

 

Într-un comunicat intitulat “BREXIT și recunoașterea diplomelor/calificărilor profesionale pentru cetățenii britanici”, Ministerul Educației atrage atenția că numai “până la 31 decembrie 2020, recunoașterea diplomelor și a calificărilor profesionale obținute de cetățenii britanici și membrii acestora de familie se realizează în aceleași condiții aplicabile cetățenilor UE, conform reglementărilor europene și naționale în materie”.

 

Comunicatul integral al Ministerului Educației:

 

“BREXIT și recunoașterea diplomelor/calificărilor profesionale pentru cetățenii britanici

Pe durata perioadei de tranziție, până la 31 decembrie 2020, recunoașterea diplomelor și a calificărilor profesionale obținute de cetățenii britanici și membrii acestora de familie se realizează în aceleași condiții aplicabile cetățenilor UE, conform reglementărilor europene și naționale în materie.

Cetățenii britanici și membrii lor de familie continuă să beneficieze de același tratament aplicabil cetățenilor unui stat membru UE și membrilor acestora de familie pentru a putea studia sau lucra în România, drepturi care decurg din legislația UE privind libera circulație a persoanelor.

După încheierea perioadei de tranziție, recunoașterea academică și profesională se va realiza în conformitate cu procedurile stabilite pentru cetățenii terți, cu respectarea prevederilor Convenției de la Lisabona și a celorlalte reglementări în materie.

 

Pentru a beneficia de avantajele perioadei de tranziție, recomandăm tuturor cetățenilor britanici și membrilor acestora de familie să aplice pentru recunoașterea studiilor!“

 

Procesul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană (Brexit) a fost finalizat la 31 ianuarie 2020. Pe cale de consecință, Acordul de retragere ratificat de ambele părți a intrat în vigoare la 1 februarie 2020, precizează Ministerul de Externe.

 

Acordul de retragere prevede o perioadă de tranziție până la 31 decembrie 2020, pe parcursul căreia Regatul Unit va respecta, în continuare, acquis-ul european, inclusiv Politica comercială a UE. În același timp, pe durata perioadei de tranziție, Regatul Unit nu mai participă la mecanismul decizional și nu mai este reprezentat în instituțiile UE, dar păstrează toate drepturile și obligațiile ce revin unui stat membru. 

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.