Jump to content

Cât costă și ce dotări are Fiat Tipo, cel mai ieftin sedan după Dacia Logan?


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Fiat-Tipo-Sedan-versus-Dacia-Logan-8.jpg

 

Dacia Logan este de departe cel mai ieftin sedan disponibil, la această oră, în România. Pornește de la 7.630 de euro, înainte de a scădea din preț bonusul oferit de Programul Rabla 2020. Îi calcă pe urme Fiat Tipo sedan.

 

Un Fiat Tipo sedan nou-nouț costă 9.600 de euro, prin Progamul Rabla. Singura condiție este alegerea unei mașini din stoc.

În versiune entry-level, sedanul are motor pe benzină de 1,4 litri cu 95 de cai putere și un cuplu maxim de 127 Nm. Propulsorul este cuplat la o transmisie manuală cu șase rapoarte. Versiunea de bază de la Dacia este SCe 73, cu motor de 1.0 litru cu 73 de cai putere și transmisie manuală cu cinci trepte.

 

În echiparea standard intră aerul condiționat, o dotare disponibilă în gama Logan începând cu linia de echipare Seria limitată Plus, care pornește de la 8.610 euro. Închiderea centralizată și geamurile electrice în față sunt, de asemenea, disponibile standard, ca și la Dacia Logan Serie limitată Plus.

 

Viitorul posesor de Tipo sedan primește și radio și MP3 player cu port USB. Se regăsesc la bord și șase airbag-uri și sistem de monitorizare a presiunii în pneuri.

În portbagaj apare roata de rezervă de dimensiuni normale, o dotare tot mai rară în echiparea de bază a automobilelor.

Fiat dă cadou și cinci plinuri de carburant.

Fiat Tipo sedan în cifre

Fiat Tipo sedan măsoară 4.532 de milimetri în lungime, 1.792 de milimetri în lățime și 1.497 de milimetri în înălțime, având dimensiuni relativ comparabile cu cele ale modelului construit la Mioveni, Dacia Logan. Mașina românească este mai scurtă, măsurând 4.346 de milimetri în lungime, 1.733 de milimetri în lățime și 1.517 milimetri în înălțime. Cele două au un ampatament aproape identic: “italianul” – 2.636 milimetri, iar “românul” – 2.634 milimetri.

Deși mai scurt decât Tipo, Logan oferă un portbagaj cu volum asemănător: 510 litri pentru Dacia Logan și 520 de litri pentru Fiat Tipo sedan.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.