Jump to content

Victor Ponta a pierdut la Înalta Curte procesul împotriva Ministerului Educației: plagiatul este definitiv


Madalin
 Share

Recommended Posts

Victor-Ponta-Foto-INQUAM-Photos-George-C

 

Victor Ponta a pierdut definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu Ministerul Educației, împotriva verdictului de plagiat dat de CNATDCU. Informația a fost confirmată pentru Edupedu.ro de ministrul Educației, Monica Anisie, care a declarat: “În sfârșit, se face dreptate! Sper ca această decizie să fie un mesaj clar pentru cei care au vrut să plagieze: acest lucru se pedepsește. Să fie descurajați”.

 

“Respinge recursul declarat de recurentul-reclamant PONTA VICTOR VIOREL, împotriva Sentinţei civile nr. 363 din 07 februarie 2017, a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 iulie 2020” – se arată în minuta instanței.

 

Informația a fost publicată inițial de jurnalista Emilia Șercan, pe pagina sa de Facebook. Surse din cadrul Ministerului Educației au confirmat pentru Edupedu.ro informația, precizând că soluția Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) este definitivă și irevocabilă. “Din punct de vedere procedural, în acest moment plagiatul este irevocabil”, au precizat sursele Edupedu.ro.

 

Contactată de Edupedu.ro, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat “voi pune în aplicare decizia ICCJ“.

Întrebată dacă va semna ordinul pentru retragerea titlului de doctor deținut de Victor Ponta, Monica Anisie a răspuns: “Bineînțeles, dacă aceasta va fi soluția pe care ICCJ a dat-o“.

 

Aceasta a precizat că decizia Înaltei Curți nu a ajuns încă la Ministerul Educației și nu s-a publicat nici pe portalul instanțelor.

“În sfârșit, se face dreptate! Sper ca această decizie să fie un mesaj clar pentru cei care au vrut să plagieze: acest lucru se pedepsește. Să fie descurajați”, a declarat Anisie, pentru Edupedu.ro

 

Amintim că afacerea de plagiat a fostului premier Victor Ponta este cel mai mare scandal de corupție intelectuală din istoria României. Ponta este primul premier în cazul căruia două instituții ale statului au declarat verdict de plagiat în teza de doctorat, chiar în timpul mandatului său. Ponta a desființat prin reorganizare primul for care a declarat plagiatul (CNATDCU).

 

Îndrumătorul științific al lui Victor Ponta pentru această teză de doctorat a fost Adrian Năstase, care în 2003, când Ponta a susținut teza, era premier și președintele PSD.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.