Jump to content

Președintele Iohannis, la finalul summitului UE: 79,9 miliarde de euro pentru România / Banii vor fi folosiți inclusiv pentru a construi școli


Madalin
 Share

Recommended Posts

Klaus-Iohannis-declaratie-fonduri-europe

 

Președintele Klaus Iohannis a menționat școlile printre instituțiile care vor primi bani din pachetul de recuperare economică pe care România îl va obține, conform negocierilor desfășurate în ultimele zile la Bruxelles. Șeful statului a declarat marți dimineață, la sfârșitul Consiliului European carea început vineri, că România a obținut 79,9 miliarde de euro din planul de recuperare de 750 de miliarde și bugetul multianual 2021-2027 al UE, în valoare de 1.074 miliarde de euro, după cum relatează G4Media.

 

Klaus Iohannis a declarat, între altele:

 

  • Iată că, după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.
  • Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.
  • Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relansare, pentru revigorare economică.
  • Fondul de redresare economică agreat de liderii UE, de 750 de miliarde de euro, va fi compus din 390 de miliarde de euro sub formă de subvenții și 360 de miliarde de euro sub formă de împrumuturi. Aceste sume se vor alătura celor aproximativ 1.000 de miliarde de euro care vor forma bugetul UE pe următorii 7 ani.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.