Jump to content

TSMC taie legăturile cu Huawei


Recommended Posts

Huawei restricție SUA

 

Huawei va trebui să găsească o altă fabrică pentru procesoarele sale din această toamnă, deoarece TSMC anunță că va întrerupe parteneriatul cu producătorul chinezesc din ziua de 14 septembrie.

 

Atunci vor fi livrate ultimele comenzi făcute de Huawei și de divizia sa dedicată procesoarelor, HiSilicon. După această dată TSMC nu le va mai trimite absolut nimic, încetând să ia comenzi chiar din luna mai.

 

Chiar dacă Huawei reprezintă în acest moment 23% din venitul său, TSMC susține că asta nu va fi o problemă pentru finanțele sale. În momentul actual se îngrămădesc o grămadă de companii pentru a se folosi de uzinele și de procesele sale de producție, ce au ajuns deja la stadiul de 5nm. Având în vedere că Apple va începe producția propriilor procesoare în viitorul apropiat, cu siguranță se va numără printre clienții care vor umple vidul.

 

Cât despre Huawei, va trebui să se mulțumească doar cu ce procesoare va mai primi pe parcursul următoarelor luni, iar apoi să se orienteze către producători proprii.

 

În cazul în care ați uitat de ce TSMC a tăiat legătura cu Huawei, voi face un scurt rezumat. Producătorul de semi-conductoare din Taiwan se folosește de tehnologie a cărei proprietate intelectuală provine din SUA, iar legislația americană interzice în acest moment vânzarea de tehnologie către companiile din China ce nu au primit o licență. Asta vine ca o consecință a acuzațiilor de spionaj ce au vizat Huawei în ultimul an, ca o parte din războiul economic dintre SUA și China. Până ce situația politică se va stabiliza, interdicția nu pare de parcă va fi eliminată.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.