Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

De ce Intel amana procesoarele pe 7nm?


Recommended Posts

De ce Intel amana procesoarele pe 7nm

S-a dezvaluit acum ceva vreme ca compania Intel din Statele Unite doreste sa produca procesoare pe procesul de 7nm. Conform unei noi stiri, producerea acestor procesoare a fost amanata de compania americana. Iar motive pentru asta exista.

 

Cand vine vorba despre fabricarea semiconductorilor, companii precum TSMC au fortat limitele prin producerea unor cipuri folosind procese din ce in ce mai mici.

Pe de alta parte, companiei Intel din Statele Unite nu prea ii reuseste, avand in vedere ca aceasta a anuntat in trimestrul 2 ca lansarea procesoarelor pe procesul de 7nm a fost amanata pana la finalul anului 2022 si chiar inceputul anului 2023.

Potrivit Intel: “Programul procesorului pe 7nm al companiei este amanat cu circa 6 luni fata de asteptarile anterioare. Motivul principal este randamentul procesului de 7nm care, pe baza datelor recente, este in urma obiectivului intern al companiei”.

 

CEO-ul Bob Swan al Intel a dezvaluit ca a identificat un mode defect in procesul sau de 7nm care a cauzat o problema de degradare. Drept urmare, compania Intel din Statele Unite se va orienta catre folosirea producatorilor terti pentru producerea cipurilor .

Acest lucru nu inseamna ca cipurile companiei din SUA vor fi amanate, doar ca, in loc sa fie construite pe procesul de 7nm, vor continua sa foloseasca procesul de 10nm.

Intre timp, asa cum am mentionat, compania TSMC din Taiwan avanseaza, iar aceasta companie isi propune sa produca procesoare pe 3nm in 2022. Pe baza acestui lucru, e clar ca compania Apple din Statele Unite a fost indreptatita sa renunte la procesoarele Intel in favoarea propriilor sale cipuri . Apple nu va mai trebui sa ramana la cheremul unor astfel de intarzieri.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.