Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Un nou tip de mască refolosibilă promite protecție eficientă împotriva COVID-19


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Un nou tip de mască refolosibilă promite protecție eficientă împotriva COVID-19

 

Creată de inginerii institutului MIT pentru a rezolva problema deșeurilor rămase după aruncarea măștilor faciale de unică folosință, un nou tip de mască reutilizabilă confecționată dintr-o singură bucată de cauciuc siliconic promite protecție eficientă împotriva COVID-19.

 

Materialul este foarte durabil, iar cauciucul siliconic lichid poate fi modelat în orice formă folosind unelte industriale. Produsul poate fi re-sterilizat prin metode convenționale (ex. prin fierbere sau ștergere cu o substanță dezinfectantă) fără a-și pierde integritatea structurală sau etanșeitatea.

 

Filtre de schimb ieftine și mai puține deșeuri rămase după utilizare

Măștile MIT N95 sunt realizate sub forma 3M 1860, frecvent utilizată în unele spitale. Inovația constă în includerea a două filtre N95 la mijloc, concepute pentru a fi înlocuite cu ușurință după fiecare utilizare. Astfel, producătorii pot economisi materiale de mască N95 și le pot folosi pentru confecționarea mai multor filtre de schimb. La final, acestea pot fi colectate cu miile spre a fi incinerate.

 

coronavirus-mit-n95-silicone-rubber-reusable-face-mask-2.jpg

 

Spre deosebirile de măștile rudimentare confecționate din țesătură, cele create de inginerii MIT pot fi mai bine adaptate pentru diverse forme ale feței, evitând situațiile în care particulele de virus pătrund prin faldurile măștii fixate incorect sau neglijent.

 

Mască eficientă împotriva COVID-19

Deși mai scump decât o mască de unică folosință, noul produs va putea fi amortizat rapid datorită costului mult redus al rezervelor cu filtre de schimb.

 

Mask_745x510_inl4fs.jpg

 

Măștile N95 sunt unele dintre cele mai sigure măști de față pe care le poți cumpăra și de regulă sunt standard în dotările spitalelor care tratează boli puternic infecțioase. Ele pot asigura o filtrare mai bună decât măștile chirurgicale și pot reduce și mai mult riscul de infecție cu diverși agenți patogeni, incluzând COVID-19. Problema este că măștile N95 sunt relativ costisitoare și de cele mai multe ori greu de găsit, obligând administratorii spitalelor fie să vină cu metode de sterilizare pentru măștile N95 existente, astfel încât acestea să poată fi reutilizate, sau să recurgă la măști faciale inferioare.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.