Jump to content

Noile modele de iPhone vor avea cameră foto periscopică și zoom de 50x


oC Renward
 Share

Recommended Posts

Noile modele de iPhone vor avea cameră foto periscopică și zoom de 50x

Detaliile pe care le vor putea surprinde lentilele noilor telefoane sunt incredibile.


Potrivit cunoscutului analist Apple, Ming-Chi Kuo, modelele de iPhone care vor fi lansate începând cu anul 2022 vor fi cu adevărat uimitoare.

Astfel, aceste telefoane vor fi dotate cu o lentilă periscopică pentru camera telephoto și vor putea oferi un zoom de 50x, susține Kuo, citat de MacRumors.

Lentilele periscopice folosesc oglinzi pentru a putea oferi un zoom mult mai puternic și foarte clar, spre deosebire de un zoom digital, care, deși este puternic, duce la o rezoluție foarte proastă a imaginii.

 

Tehnologia periscopică se regăsește deja pe unele modele de smartphone, cum este Huawei P30 Pro. Această lentilă are zoom optic de 5x, însă poate ajunge și la 50x, dacă este folosit un software suplimentar.

De asemenea, modelul Galaxy S20 Ultra de la Samsung poate oferi zoom de 100x, combinând zoom optic și zoom digital asigurat de inteligența artificială.

Tehnologia care permite o asemenea apropiere a imaginii este însă controversată, deoarece poate da naștere la abuzuri: telefoanele cu zoom performant pot fi folosite inclusiv pentru spionaj.

Pentru a putea introduce această nouă tehnologie și pe telefoanele sale, Apple va colabora cu Samsung Electro Mechanics (SEMCO) și cu firma chineză Sunny Optical.

 

SEMCO va începe să livreze componente pentru Apple începând de anul viitor, prin urmare am putea vedea noile lentile introduse pe iPhone 14, care va fi lansat în 2022.

Producătorul american a obținut brevet pentru introducerea unei lentile periscopice pe iPhone încă din anul 2016.

 

Sursa

Edited by oC Renward
Link to comment
Share on other sites

1. Când creaţi un topic nou, acesta trebuie să conţină fie o prezentare a unui produs, fie o ştire care să nu fie mai veche de 72 de ore. În ambele cazuri, acestea trebuie să fie on topic. Încălcarea regulii duce la primirea unui avertisment verbal şi închiderea topicului.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.