Jump to content

Xiaomi nu va mai lansa noi modele smartphone sub programul Android One


oC Renward
 Share

Recommended Posts

Xiaomi nu va mai lansa noi modele smartphone sub programul Android One

 

Identificate după litera ”A” adăugată numelui de model, telefoanele Xiaomi în versiune Android One sunt deja de domeniul trecutului, producătorul chinez optând să livreze de acum pe dispozitive doar propria interpretare de Android.

 

Așteptat cu nerăbdare de unii dintre fanii Xiaomi, modelul Mi A4 nu va mai fi lansat. În schimb, aceștia vor trebui să se mulțumească cu ediția standard Xiaomi Mi 4, rulând o versiune de Android destinată pieței din China.

 

xiaomi.jpg

 

Xiaomi, fără Android One


Prin modul în care a fost conceput, programul Android One nu este adresat neapărat unei anume categorii de prețuri, cât dispozitivelor poziționate sub un anume nivel al specificațiilor tehnice. Lesne de înțeles, pe măsură ce tehnologia evoluează, costul dispozitivelor smartphone scade și el, atât de mult încât de la un punct nu se mai justifică compromisul folosirii unei versiuni de Android special optimizată pentru dispozitive low-cost.

 

Xiaomi nu precizează un motiv precis pentru oprirea participării la programul Android One, însă putem presupune că decizia a fost influențată de costul mentenanței a două versiuni distincte de Android, prin asigurarea suportului tehnic și actualizări pentru securitate. Neoficial, un alt dezavantaj pentru Xiaomi ar fi lipsa bagajului de aplicații preinstalate, unele concepute pentru a fi profitabile și în perioada de post-vânzare.

 

Urmând evoluțiilor recente, se pare că doar deținătorul brandului Nokia, HMD Global, mai rămâne ferm angajat în inițiativa Android One, ultimele actualizări de firmware adăugând chiar funcți în plus, care nu se regăseau în versiunea inițială de firmware.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.