Jump to content

CAT S52: un smartphone pe care poți să-l dai de toți pereții


oC Renward
 Share

Recommended Posts

Cat S52 - 64GB - Black

 

Un studiu european spune că cel puțin unu din trei posesori de smartphone îi sparge ecranul accidental pe durata de viață (scurtă) a acestuia. Ce este mai îngrijorător este că acest studiu ia în calcul și telefoanele protejate de o carcasă. Nu doar atât, dar tendința este de a aduce pe piață telefoane cu fața, spatele din sticlă și cu ecranul curbat. Practic săracul smartphone nu mai are nicio sansă să pice în așa fel încât să scape cu ecranul intact.

 

În aceste condiții îmi place să văd că producători precum CAT (Caterpillar), tradițional orientați către produse rugged, adică făcute să reziste în medii de lucru solicitante (șantiere de construcții de exemplu) oferă și produse care iau în calcul un factor important pentru cumpărători: aspectul fizic, totul fără a afecta durabilitatea telefonului.

 

Cel mai bun exemplu în acest sens îl constituie recent lansatul CAT S52, un smartphone pe care îl poți trata ca pe un obiect oarecare, nu ca pe un vas de porțelan. Nu arată ca o cărămidă și vine cu specificații midrange, adică suficiente pentru un utilizator nepretențios. Hai să le trecem rapid în revistă și apoi să discutăm puțin despre ce il face special pe CAT S52.

 

Specificațiile tehnice:
Ecran         5.65”, HD+ (720 x 1440) cu aspect 16:9, Gorilla Glass 6, funcționează cu mânuși și degete ude
Procesor         Mediatek Helio P35 Octacore 2.3GHz
Memorie         4GB RAM, 64 GB ROM, slot microSD (nu ocupă slotul pentru al doilea SIM)
Camera foto          Selfie 8MP, Spate 12MP cu senzor Sony, lentila f/1.8, pixeli de 1.4 um, stabilizare optică
Baterie           3100 mAh, suport încărcare rapidă
Conectivitate           4G, Bluetooth 5.0, NFC, WiFi AA, GPS, Glonass, BeiDou, Galileo, USB Type C, jack 3.5 mm
Sistem de operare         Android 9.0 (upgrade planificat la Android 10)
Rezistență          MIL SPEC 810G, IP68, rezistent la apă până la 1.5 metri pentru 35 de minute, testat la cădere pe beton de la 1.5 m, șoc termic  -30° C – 65° C, rezistență la vibrații categoria 4, rezistență la sare și umiditate
Greutate         210 grame
Dimensiuni        158.1 x 76.6 x 9.69 mm

 

S52 nu va câștiga foarte multe concursuri de performanță, dar după ce m-am jucat cu el câteva minute la evenimentul de lansare pot să spun că este suficient de rapid ca să nu aștepți după el. Aspectul vizual are un capitol foarte subiectiv, dar pot să amintesc următoarele puncte care mie mi-au plăcut: spatele cauciucat cu foarte bună aderență, butoanele solide și frumos desenate, șuruburile expuse (de care am fost asigurat că sunt cât se poate de reale)

 

Grosimea de sub 10 mm pare destul de mare în practică, dar ține cont că telefonul îl poți folosi fără carcasă, deci după ce l-am comparat cu al meu pot spune că un centimetru grosime este foarte OK de tinut în buzunar. Pe partea de design nu mă dau în vânt după colțurile foarte rotunjite, însă acestea sunt sigur că au rolul de a distribui forța de impact mai bine. Ca o concluzie pe partea vizuală pot să te asigur că S52 este cel mai arătos telefon de până acum al celor de la CAT și nu arată deloc rău dacă îți place designul industrial.

 

Lucrurile care îl fac special pe CAT S52

 

Lăsăm acum specificațiile tehnice de o parte și hai să vedem de ce și-ai cumpăra cineva un CAT S52. Răspunsul trebuie să fie ”pentru că vreau un telefon rezistent” de care să nu îmi fie rușine când îl scot din buzunar în public. Pe lângă rezistența la impact pe beton de la o înălțime de 1.5 metri, test repetat de 30 de ori în diverse poziții, S52 rezistă la apă până la 1.5 metri timp de 35 de minute și are toate porturile complet etanșate, fără a necesita capace inestetice de cauciuc.

 

Carcasa este rezistenta și la umiditate, vapori de sare și vibrații puternice (categoria 4), iar ecranul este protejat cu cea mai nouă versiune de Gorilla Glass, adică 6. Ce diferă însă la această ultimă specificație este grosimea startului de Gorilla Glass, care este unul substanțial, de 0.7 mm grosime. Asta înseamnă rezistență bună la impact, nu doar la zgârieturi. În plus, marginile ecranului sunt ușor ridicate, protejate de o margine subțire care nu te incomodeaza în utilizare normală.

 

Pare greu de crezut că toate aceste ranforsări și straturi peste straturi de protecție au fost posibile într-o carcasă cu grosimea de mai puțin de 10 mm. Și o ultimă idee legată de toată această rezistentă a telefonului este aceea că garanția de 2 ani oferită de CAT acoperă toate aceste scenarii pentru care a fost testat și validat modelul S52. Nu te va acuza niciun ”băiat de service” că telefonul a fost folosit impropriu și de aceea s-a defectat.

 

Sursa
 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.