Jump to content

Căştile Sony WH-1000XM4 au debutat oficial, cu anulare de zgomot personalizată


Recommended Posts

sony-wh-1000-xm-4-1-696x528.jpg

 

 

WH-1000XM4 nu este un upgrade uriaş faţă de XM3, ci mai degrabă continuă pe aceeaşi linie, cel puţin ca design şi funcţii de bază. Sony a pariat mult pe un upgrade de anulare a zgomotului de fond. La baza sa stau microfoanele duale de pe XM3, plus un cipset QN1, doar că acum avem şi un SoC nou care face sampling cu muzică şi zgomot ambiental de 700 de ori pe secundă. Apare şi un algoritm nou, care e folosic de QN1 pentru a aplica efectul de ANC în timp real.

sony-wh-1000-xm-4-2-665x531.jpg

Funcţia Adaptive Sound Control e poate cea mai interesantă şi inedită. Ea reţine din locurile pe care le vizitaţi des şi apoi aplică un mod special de sunet pentru fiecare dintre ele. Asta înseamnă că ai deja un mod pregătit pentru mersul la muncă cu metroul şi unul pentru muzică ascultată acasă. Modificările se fac prin aplicaţia de smartphone Sony. Există şi funcţia Speak to Chat, prin care căştile pun automat pauză la muzică atunci când utilizatorul începe să vorbească.

După ce detectează că te-ai oprit din vorbit va reporni muzica după 30 de secunde. Există şi detecţie a purtării la urechi, iar în ce priveşte calitatea sunetului, avem cam aceeaşi experienţă ca şi la predecesor. Sony oferă şi un Edge-AI, care funcţionează în tandem cu DSEE şi oferă modul DSEE Extreme. Acesta recunoaşte conţinutul audio ascultat şi încearcă să îl readucă la stadiul original şi să recupereze ce s-a pierdut prin compresia digitală.

Căştile suportă şi funcţia Google Fast Pair, pe bază de Bluetooth Low Energy şi avem şi pairing cu două terminale simultan. Designul a rămas neschimbat, iar autonomia este tot de 30 de ore. Preţul recomandat este de 1797 lei în România.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.