Jump to content

Nikon a lansat o aplicație care îți transformă camera foto scumpă în webcam


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Nikon a lansat o aplicație care îți transformă camera foto scumpă în webcam

 

Mulți producători de camere foto de top au lansat în 2020 actualizări software și aplicații pentru a transforma dispozitivele lor de top în camere web de cea mai înaltă calitate. În ciuda faptului că Nikon este una dintre cele mai mari companii de pe această piață, abia acum producătorul japonez oferă o soluție pentru camerele sale. Noua aplicație poate transforma un DSLR de top sau o cameră mirrorless Nikon în cel ma scump webcam pe care l-ai avut vreodată.

 

Aplicația Nikon se numește Webcam Utility și este distribuită momentan pe site-ul companiei ca un download gratuit în stadiu „beta”. Din acest motiv, este posibil ca aplicația să nu funcționeze perfect și nici la fel cu toate modelele de camere compatibile.

 

Verificați cerințele de sistem și avertizările Nikon înainte de instalare

Există însă și câteva limitări la nivel hardware și software. În primul rând, această aplicație funcționează exclusiv pe Windows 10 în variantă 64-bit. Este vorba despre variante Home, Pro și Enterprise, dar nu pe 32 de biți. Sistemele de operare mai vechi nu sunt compatibile. Apoi, este necesar un procesor Intel Pentium 4 sau Core la 1 GHz, deci va funcționa cam pe orice sistem din ultimii 10-15 ani echipat cu 4 GB memorie RAM.

 

Nikon avertizează utilizatorii că aparatele foto conectate prin Webcam Utility ar putea să se supraîncălzească, iar live view-ul pe ecranul camerei va duce la un consum mai rapid al bateriei. Pentru a folosi aplicația aceasta, Transfer și Camera Control Pro, alte aplicații Nikon, trebuiesc închise. Nu în ultimul rând, setările de captură precum ISO, timpul de expunere sau diafragma ar putea să nu fie accesibile odată ce camera a fost conectată la USB.

 

De altfel, lista modelelor de camere compatibile este destul de limitată. Este vorba despre modelele mirrorless din seria Z, lansate recent și câteva DSLR-uri din generațiile mai noi:

 

Camere Nikon mirrorless compatibile cu Webcam Utility

 

  • Nikon Z7
  • Nikon Z6
  • Nikon Z5
  • Nikon Z50

 

Camere Nikon DSLR compatibile cu Webcam Utility

 

  • Nikon D6
  • Nikon D850
  • Nikon D780
  • Nikon D500
  • Nikon D7500
  • Nikon D5600

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, TLG Spectrum said:

Misto

8. Posturile făcute aiurea/pentru +1/off topic (ex.: "frumoasă postare", "de mult căutam asta”, "mersi") vor fi sancţionate cu avertisment verbalPostările vor fi apreciate prin ducerea cursorului peste butonul cu reacţii din colţul din dreapta-jos al postării, care arată astfel: aX9twVJ.png.

Link to comment
Share on other sites

O aplicație utilă, dar fiind în beta nu funcționează așa cum mă așteptam. Am un Nikon Z50 și PC-ul îndeplinește cerințele menționate de ei. Din ce au mai anunțat ei, se lucrează la improvizații. Nu e de mirare că apar astfel de noi aplicații și tehnologii, vorbim despre Japonia. 

Foarte util acest topic.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.