Jump to content

Case Crawler: husa care îți duce telefonul automat pe încărcătorul wireless


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Case Crawler: husa care îți duce telefonul automat pe încărcătorul wireless

 

Încărcarea wireless este o caracteristică de confort pentru smartphone-uri. Nu este obligatoriu necesară, întrucât încărcarea este semnificativ mai lentă și mai ineficientă, însă este plăcut să lași telefonul pe un încărcător și să îl ridici fără să te mai incomodeze cablul atunci când ai nevoie de el. Totuși, de multe ori unii utilizatori uită să pună telefonul înapoi pe suprafața de încărcare, sau îl pun într-o poziție care nu aliniază corect bobinele de cupru, făcând transferul de energie ineficient sau chiar imposibil. Cercetătorii Universității Naționale din Seul au dezvoltat însă o husă de telefon care mută automat dispozitivul pe o suprafață de încărcare wireless: Case Crawler.

 

Case Crawler poate să îți miște telefonul pe masă până la cel mai apropiat încărcător

Accesoriul Case Crawler este un simplu concept momentan și pare mai degrabă să fie o curiozitate, sau un experiment, decât un produs pe care îl vom vedea prea curând pe piață. Este vorba despre o husă de telefon echipată cu senzori, motoare și picioare mecanice, care poate muta telefonul de pe masă pe o suprafață de încărcare wireless. Astfel, telefonul va fi întotdeauna încărcat atunci când ai nevoie de el, chiar dacă uiți să îl pui la încărcat.

 

Conceptul Case Crawler are însă dimensiuni foarte mari și pare să fie destul de lent în mișcare. De asemenea, acesta poate chiar să se urce pe anumite suprafețe mai înalte, în cazul în care încărcătorul este mai sus decât masa. Totuși nu este tocmai clar câți utilizatori a fi dispuși să lase o husă de telefon să mute telefonul de colo-colo, cu riscul de a aluneca sau cădea de pe birou. La capitolul protecție, această husă nu pare să fie foarte eficientă.

 

Desigur, nu este nici o soluție portabilă, având o grosime de 16mm și o greutate destul de mare. Măcar știm că motorașele pot căra greutate de până la 300 de grame, iar telefoanele au în general în jur de 200 de grame în ultimii câțiva ani. Probabil că va mai dura o perioadă până când o soluție de acest gen ar putea avea loc într-o husă de protecție obișnuită, care ar putea duce la lansarea unui produs comercial.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.