Jump to content

Orban, despre amânarea creşterii salariilor pentru profesori: „E ca într-o familie, când îţi scad veniturile nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă”


Madalin
 Share

Message added by Madalin

Timp estimativ pentru citire: 1 minut şi 30 de secunde

Recommended Posts

orban-gov.ro_-820x547.jpg

 

Motivul pentru care Guvernul amână creşterea salariilor profesorilor este prognoza economică pesimistă, spune premierul Ludovic Orban, care a explicat că „E ca într-o familie – când îţi scad veniturile şi abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă”.

 

„Uitaţi-vă la datele prezentate de INS şi la prognoza privitoare la creşterea economică, în care noi estimăm o contracţie economică, o scădere economică de 3,8%. E ca într-o familie – când îţi scad veniturile şi abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă”, a declarat Ludovic Orban, citat de zf.ro.

Premierul a mai spus că inițial, fondurile necesare au fost prevăzute în buget, însă au apărut cheltuielile generate de pandemia de coronavirus.

 

„Între timp avem o serie de alte categorii de cheltuieli necesare. De exemplu, creşterea bugetului Ministerului Sănătăţii cu nouă miliarde de lei. De asemenea, alte măsuri active pentru salvarea locurilor de muncă”, a mai spus premierul.

 

Reamintim că potrivit proiectului de rectificare bugetară creșterea salariilor profesorilor, care ar fi trebuit să aibă loc de la 1 septembrie 2020, nu va avea loc.

 

“Se propune ca măsura de aplicare devansată a nivelului de salarizare stabilit pentru anul 2022, pentru personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, potrivit prevederilor art.38 alin.(41) lit.c) din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, să se aplice de la 1 septembrie 2021″, prevede proiectul de OUG pus în dezbatere publică joi noaptea la ora 22:30, proiect care va fi adoptat în ședința de Guvern de de vineri.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.