Jump to content

Panasonic anunță Lumix S5, cameră mirrorless full-frame pentru filmare 4K


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Panasonic anunță Lumix S5, cameră mirrorless full-frame pentru filmare 4K

 

Panasonic a anunțat noua sa cameră mirrorless full-frame Lumix S5. Aceasta beneficiază de multe dintre avantajele modelelor Lumix S1, lansate în ultimii câțiva ani, însă într-un corp mai compact, care nu renunță la multe dintre funcțiile de filmare și fotografiere de top. De asemenea, noul Lumix S5 vine și cu tehnologii folosite pe camerele video profesionale, acest model fiind recomandat în special pentru filmare în rezoluție 4K.

 

Lumix S5 este o cameră cu capabilități de filmare de top

Noul Lumix S5 vine cu un senzor full-frame de 24,2 megapixeli, care permite o sensibilitate la lumină ISO de 51.200 și tehnologia Dual Native ISO de pe camerele video VariCam. Astfel, camera poate să filmeze atât la 640 cât și la 4.000 ISO și să aleagă automat setarea potrivită pentru condițiile de iluminare. Astfel, poți avea imagini clare, fără zgomot de imagine, atât în lumină naturală puternică, la ISO scăzut, cât și în lumină mai slabă, la ISO ridicat.

 

Noua cameră filmează în rezoluție 4K la 60 de cadre pe secundă folosind culori pe format 4:2:0 pe 10 biți sau în 4K la 30 de cadre pe secundă în format de culori 4:2:2 pe 10 biți folosind înregistrarea internă, direct pe card. Prin HDMI, folosind un recorder extern, poți înregistra în format 4:2:2 pe 10 biți și la 60 de cadre pe secundă. Totuși, modurile de înregistrare internă sunt limitate de căldură, dacă dorești culorile pe 10 biți. Lumix S5 filmează și în rezoluție 4K.

 

Panasonic spune însă că pentru filmarea 4K la 30 de cadre pe secundă în modul 8-bit, nu vei avea limită de filmare, întrucât camera nu se va supraîncălzi. Aceste situații sunt din ce în ce mai des întâlnite pe camerele mirrorless. Compania promite că va oferi un update înainte de sfârșitul anului, care va permite înregistrarea pe un recorder extern Atomos în rezoluție 5.9K.

 

Panasonic a integrat și funcții mai speciale

Câteva funcții mai interesante ale camerei Lumix S5 de la Panasonic ar fi Slow & Quick Mode, care permite înregistrarea de materiale video la rezoluție 4K, care poate fi accelerată viteză de 30 de ori mai mare decât normal, dar poate fi și încetinită de 2,5 ori. Aparent, focalizarea automată funcționează în aceste două moduri.

 

O altă funcție numită High Resolution mode poate realiza fotografii la rezoluție de 96 de megapixeli. Acest mod de utilizare beneficiază de pe urma sistemului de stabilizare intern al senzorului, care mișcă puțin câte puțin senzorul pentru realizarea a opt cadre consecutive. La final, fotografia finală are o rezoluție de 12.000 x 8.000 pixeli. Panasonic spune că sistemul său de stabilizare pe cinci axe alături de stabilizarea pe două axe din lentilele stabilizate pot fi folosite în tandem pentru fotografii, dar și pentru filmare.

 

1598_LUMIX-S5KK_pcarousels_06_1000_750

 

Construcția camerei este realizată din metal la exterior, Lumix S5 fiind rezistentă la apă și praf. Camera beneficiază de un vizor OLED de 2.360.000 pixeli, ecranul LCD are 1.840.000 pixeli și are ecran rabatabil, slot dual pentru carduri (unul UHS-I și unul UHS-II), Bluetooth 4.2 și WiFi 5. Acumulatorul de 2.200 mAh permite realizarea de 470 de cadre la o singură încărcare, iar camera se încarcă pe USB-C.

 

Prețul pentru Panasonic Lumix S5 pornește de la 2.000 de dolari americani pentru varianta body, fără obiectiv și 2.299 dolari pentru varianta cu obiectiv 20-60mm.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.