Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Tesla Model 3 vs Mercedes-Benz C-Class. Iată cât de mult poluează fiecare mașină în timpul vieții


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Tesla Model 3 vs Mercedes-Benz C-Class. Iată cât de mult poluează fiecare mașină în timpul vieții

 

Un automobil Tesla Model 3 are, în timpul vieții, emisii de gaze cu efect de seră cu 65% mai reduse decât un Mercedes-Benz C-Class, potrivit unui studiu realizat de Eindhoven University of Technology din Olanda.

 

Automobilul electric emite echivalentul CO2 de gaze cu efect de seră de 91 grame/km, pe când sedanul german generează 260 grame/km. CO2 echivalent (CO2e, uneori CO2eq) este o unitate de măsură universală pentru emisiile de gaze cu efect de seră, care reflectă potențialul de încălzire globală corespunzător diferitelor tipuri de emisii.

 

Există un mit care susține că vehiculele electrice sunt, de fapt, mai poluante decât cele cu motoare cu ardere internă. Asta deoarece fabricarea acestora, în special a bateriilor, ar genera mai multe emisii de dioxid de carbon. Acest lucru nu este adevărat, iar cea mai recentă cdercetare arată încă o dată acest lucru.

 

Producția bateriei de pe Tesla Model 3 nu este atât de poluantă pe cât cred unii oameni

Pentru realizarea acumulatorului de de 75 kWh de pe mașina Tesla Model 3 analizată în studiu sunt generate, în medie, emisii de gaze cu efect de seră de 23 grame per kWh CO2 echivalent.

 

Autorii studiului au mai aflat că un Volkswagen e-Golf generează cu 54% mai puține gaze cu efect de seră decât un hibrid Toyota Prius din 2020 cu motor de 1,8 litri.

Totodată, un supercar electric Porsche Taycan S are cu 82% mai puține emisii poluante decât un Bugatti Veyron.

 

EgvCSZGWsAEBBzz.png

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.