Jump to content

Bug kilometraj la masini


Aleksty

Recommended Posts

Nick-ul tau: Aleksty
Server: RPG1
Descrierea bugului: Salut! Am încercat, alături de BigDevil[Zuz] și Aladin50 să facem kilometri la mașinile personale. Pe parcurs, am observat, mai ales cu ajutorul unui alt amic (Alexd6) , faptul că mergând cu o viteză constantă (el ne-a spus de Infernus, 221km/h timp de o oră) parcurgi mult mai mulți kilometri decât ar trebui (adică undeva la~500km parcurși/h, nu 221km). Dovada video v-o las mai jos, însă demonstrația v-o fac aici, în scris.


Având o limită de 90km/h (variabilă din cauza scriptului, să presupunem o viteză medie de 85km/h), pe o perioadă de 43 de secunde s-ar parcurge exact 85000m/3600s * 43s = 1015.27m => 1.0km.

În schimb, ceea ce se întâmplă este că se parcurg 2.2km. Calculând viteza medie ca distanță/timp și făcând o conversie, ca să parcurgem 2.2km în 43 de secunde trebuie să circulăm cu 51.16m/s, adică 184.17km/h. Am încercat cu mai multe variabile cu ajutorul celor menționați mai sus. Reloguri, schimbat mașini, speedlimit, etc. Kilometrajul înregistrat pe Odometer este de 2.166 ori kilometrajul real parcurs.

 

Sunt de părere că un astfel de bug ajută doar la stricarea pieței de mașini și face ca și cel mai mic element de roleplay rămas pe acest server să fie absolut inutil.

Și, așa, pentru suflețelul vostru, vă las cu un răspuns tare de la un helper. Nu e vina lor că nu știu cum să răspundă, cum nu e vina lor nici că e scriptul așa.


Screenshot(s): Videoclip cu tură 43s pe FreewayRăspunsul la întrebarea cu kilometrajul

Link to comment
Share on other sites

Pasul cu care incrementăm kilometrii parcurşi cu un vehicul a fost ales acum foarte mulţi ani, şi cred că nu a fost ales pentru a imita realitatea sau logica, ci s-a urmărit doar obţinerea unui sistem simplu, prin care să cuantificăm cumva distanţele parcurse de maşini. Nu este un bug, pentru că nu poţi mapa harta jocului la o hartă 1:1 reală şi să pretinzi că tu chiar mergi un kilometru dar nu ţi se adaugă în joc. Era bug dacă făceai asta în viaţa reală, pe şosea, caz în care te duceai şi raportai bugul la un service auto. În joc nu există noţiunea de kilometru, fiecare referire la kilometri pe care o facem noi în mesajele pe care le afişăm pe ecran este ceva artificial, menit să fie mai uşor de înţeles. Dacă am scrie "unităţi de distanţă" ar fi mai precis din punct de vedere tehnic, dar sună oribil.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.