Jump to content
Hostul a fost schimbat. Daca vedeti serverul offline readaugati rpg.b-zone.ro sau 141.95.124.78:7777 in clientul de sa-mp ×

Încă o țară ar putea obliga toate stațiile de carburanți să ofere puncte de încărcare EV


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Încă o țară ar putea obliga toate stațiile de carburanți să ofere puncte de încărcare EV

 

India le-ar putea cere tuturor stațiilor de carburanți să instaleze puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

În statul asiatic există 69.000 de astfel de stații, potrivit Bloomberg Quint, care citează un raport al ministrului pentru energia regenerabilă, RK Singh.

 

Regulile actuale le cer benzinăriilor noi să ofere cel puțin un combustibil alternativ. Majoritatea stațiilor au optat pentru puncte de încărcare pentru vehicule electrice.

Lipsa acestor stații este unul dintre motivele principale pentru care popularitatea mașinilor electrice este încă redusă la nivel mondial.

 

Abordări diferite în funcție de țară

Germania, cea mai mare economie europeană, a anunțat că le va cere tuturor benzinăriilor să instaleze stații de încărcare pentru mașini electrice, potrivit Reuters. În țară sunt aproximativ 14.100 de stații de carburanți. În martie 2020, în Germania existau 27.730 stații de încărcare pentru vehicule electrice.

 

China are o strategie puțin diferită. Pe lângă faptul că dezvoltă rețeaua de puncte de încărcare, Beijingul încurajează producătorii de automobile electrice să standardizeze bateriile și să le facă detașabile, pentru ca acestea să poată fi utilizate pe o gamă largă de modele și să fie înlocuite rapid în centre speciale.

Dacă încărcarea completă a unei baterii de vehicul electric poate dura câteva ore, schimbarea unui pachet de acumulatori durează câteva minute.

 

De exemplu Nio, un constructor de automobile electrice aflat pe val, folosește aceleași baterii detașabile pe toate cele trei modele de mașini din oferta sa. Totodată, în Japonia patru mari producători de motociclete – Honda, Kawasaki, Suzuki și Yamaha – doresc să dezvolte o baterie care să fie folosită în comun de vehiculele pe care le produc.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.