Jump to content

Un producător american legendar de camioane a lansat două modele electrice


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Un producător american legendar de camioane a lansat două modele electrice

 

Kenworth, unul dintre cei mai mari și apreciați producători americani de camioane, a lansat două modele electrice cu autonomie de până la 320 km.

Cele două vehicule de dimensiuni medii, numite K270E și K370E, sunt versiuni EV ale modelelor K270 Class 6 și K370E Class 7.

 

Camioanele sunt echipate cu pachete de baterii de 141 kWh și 282 kWh, care oferă autonomie de 160 km, respectiv 320 km.

Potrivit producătorului, bateriile beneficiază de tehnologie de încărcare rapidă. Kenworth nu a oferit detalii despre viteza oferită.

 

Vehiculele sunt disponibile în mai multe configurații, în funcție de nevoile clienților. Livrările vor începe până la sfârșitul acestui an.

 

Bill Gates nu crede că trebuie dezvoltate camioane electrice cu orice preț

Pe piață apar tot mai multe camioane electrice, dar nu toată lumea este convinsă că acestea pot înlocui în totalitate vehiculele tradiționale, cu motoare cu ardere internă. Vehicule comerciale electrice cu autonomie scurtă și medie, precum K270E și K370E, sunt practice, potrivit lui Bill Gates.

 

Miliardarul crede, însă, că vehiculele comerciale de cursă lungă pe baterii nu sunt „o soluție practică”, nici dacă prețurile lor scad semnificativ. Gates spune că bateriile sunt mari și grele. Cu cât vrei să parcurgi distanțe mai mari și să cari mai multă marfă, cu atât ai nevoie de mai multe baterii, iar greutatea vehiculului crește.

 

Aceste declarații l-au determinat pe Elon Musk, șeful Tesla, să spună că al doilea cel mai bogat om din lume „nu are habar” despre camioanele electrice. Compania auto pregătește Semi, un vehicul comercial electric de cursă lungă care va avea o autonomie de peste 800 km.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.