Jump to content

Tesla a găsit o sursă eco pentru metalul numit „noul aur” de către Elon Musk


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Tesla a găsit o sursă eco pentru metalul numit „noul aur” de către Elon Musk

 

Tesla se află în discuții cu compania minieră canadiană Giga Metals pentru a achiziționa de la aceasta nichel extras cu emisii reduse de dioxid de carbon. Acest metal a fost numit „noul aur” de către șeful companiei auto, Elon Musk.

 

Tesla, care și-a propus să reducă semnificativ emisiile poluante generate de fabricarea mașinilor sale electrice, s-a oferit să ajute Giga Metals să dezvolte o mare mină eco, potrivit Reuters.

 

Metalul este esențial pentru baterii mai eficiente. „Cu cât are mai mult nichel, cu atât mai mare este densitatea de energie oferită de o baterie”, a declarat Michael Beck, analist de la firma Regent Advisors. De exemplu, un automobil Tesla Model 3, cel mai ieftin din portofoliul Tesla, conține aproximativ 30 de kg de nichel.

 

Citește și ANALIZĂ: Potrivit lui Elon Musk, șeful Tesla, acest metal este „noul aur”

Elon Musk a făcut recent apel la companiile miniere să se concentreze pe nichel. „Tesla îți va oferi un contract imens pentru o perioadă lungă de timp”, a spus el. Condiția este ca aceste companii să extragă metalul într-un mod prietenos cu mediul înconjurător.

 

Tesla ar putea deveni acționară la compania care extrage „noul aur”

Compania canadiană de minerit investește aproximativ un miliard de dolari în noua mină de nichel. „Vrem ca mina noastră din Turnagain să fie prima din lume neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon”, a declarat Martin Vydra, președintele Giga Metals. În zona respectivă există, potrivit estimărilor, 2,36 milioane de tone de nichel. Canada a produs 180.000 de tone anul trecut.

 

Potrivit Benchmark Mineral Intelligence, necesarul de nichel pentru baterii va fi, în 2030, de 1,4 milioane de tone sau 30% din producție. În 2020 vor fi folosite pentru baterii 139.000 de tone (6% din total).

 

În acest moment, cea mai mare cantitate de metal provine din Indonezia, unde nichelul este extras într-un mod foarte poluant. Acolo, multe dintre resturile rezultate din extracție ajung în ocean.

 

Giga plănuiește să producă, într-un mod sustenabil, 40.000 de tone de nichel/an în următorii 20 de ani. Tesla ar putea finanța mina din Turnagain, potrivit surselor Reuters. În schimb, ar putea primi acțiuni la compania canadiană.

 

Tesla produce, anual, 490.000 de vehicule electrice în SUA și 200.000 în China. Compania se pregătește să deschidă o nouă fabrică, în Europa, dar și să introducă în producție noi tipuri de vehicule, printre care pickup-ul Cybertruck și camionul Semi.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.