Jump to content

Regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calității de consultant fiscal/consultant fiscal asistent


Madalin
 Share

Recommended Posts

În Monitorul Oficial, Partea I, nr. 843 din 15 septembrie 2020, a fost publicat Regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent.

 

Regulamentul stabilește:

 

–  modalitățile în care se poate desfășura examenul pentru atribuirea calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent sunt:
a) probă scrisă;
b) în sistem online;
c) interviu.

 

– pe durata desfășurării procedurii de examinare nu se poate modifica componența comisiilor de examen, precum și numărul membrilor acestora

– contițiile pe care trebuie să le îndeplinească candidații

– tematica și bibliografia pentru examen va fi publicată cu cel puțin 30 de zile înainte de data susținerii acestuia

– pe parcursul desfășurării examenului în formă scrisă, candidații nu au voie să părăsească sala și să revină, în situații motivate medical, un membru delegat al personalului de supraveghere va însoți candidatul de la ieșirea și până la revenirea în sală

– fiecare lucrare se evaluează în prezența candidatului și a unui martor din rândul candidaților

– rezultatele obținute la examen se aduc la cunoștința candidaților prin publicare pe site-ul Camerei Consultanților Fiscali

–  în cazul examinării online, candidații au obligația de a se autentifica pe platformă la data și la ora stabilite pentru susținerea examenului online

– persoanele care dețin titlul științific de doctor în domeniul economic/finanțe/contabilitate, membrii comisiilor de buget ale Parlamentului României, precum și personalul de specialitate al acestor comisii care verifică și analizează actele normative din domeniul fiscal supuse spre aprobare Parlamentului pot solicita dobândirea calității de consultant fiscal cu respectarea condițiilor prevăzute la art. 5, iar examenul se va susține sub formă de interviu în fața comisiei de evaluare a Camerei Consultanților Fiscali.

– persoanele care îau absolvit cu media generală de minimum 8 un program de master acreditat, organizat de instituții de învățământ superior cu profil economic în parteneriat cu Camera Consultanților Fiscali, pot susține examenul pentru atribuirea calității de consultant fiscal asistent sub formă de interviu. Dovada absolvirii programului de master se face cu diploma de master și suplimentul la diplomă.

– se prevăd sancțiunile constând în avertisment sau în eliminarea din examen, în următoarele situații: încercarea dovedită de a se inspira din cărți, caiete, notițe, surse electronice sau alte materiale; transmiterea ori primirea de ciorne sau alte materiale.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.