Jump to content

Vești bune pentru fanii Samsung: Exynos 1000 ar putea fi mai puternic decât Snapdragon 875


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Vești bune pentru fanii Samsung: Exynos 1000 ar putea fi mai puternic decât Snapdragon 875

 

Clienții Samsung din Europa sunt nemulțumiți de mai mulți ani, întrucât compania oferă aici smartphone-uri echipate cu chipset-uri proprietare Exynos, considerate mai puțin performante decât alternativele cu Snapdragon de la Qualcomm. Anul viitor însă, acest lucru ar putea fi un avantaj, întrucât primele zvonuri și teste cu chipset-ul Exynos 1000, așteptat să debuteze pe seria Galaxy S21, sugerează că acesta ar putea fi mai puternic decât alternativa Snapdragon 875.

 

Primele teste sugerează că Exynos 1000 întrece Snapdragon 875

Noi informații despre Exynos 1000 au fost publicate pe un forum sud coreean, unde utilizatorii susțin că au găsit online teste cu Galaxy S21, echipat cu ambele variante de chipset. De asemenea, rezultatele sunt comparate apoi și cu cele obținute de un alt telefon încă nelansat: Xiaomi Mi 11, care vine tot cu Snapdragon 875. Dintre toate însă, modelul Galaxy S21 cu Exynos este cel mai performant în testele GeekBench:

 

  • Samsung Galaxy S21 Exynos – Single-Core: 1.302 / Multi-Core: 4.250
  • Samsung Galaxy S21 Snapdragon – Single-Core: 1.159 / Multi-Core: 4.090
  • Xiaomi Mi 11 Snapdragon – Single-Core: 1.102 / Multi-Core: 4.113

 

Aceste rezultate nu prezintă diferențe majore între chipset-uri, unele rezultate putând fi chiar în marja de eroare, însă pun procesorul Exynos 1000 într-o lumină mai bună. Motivul pentru care Samsung va avea un chipset puțin mai puternic pare să fie legat de noile nuclee Cortex-X1, pe care Samsung a decis să le tacteze mai sus decât Qualcomm pe Snapdragon 875. Acest lucru ar putea să însemne că ambele folosesc aceleași nuclee, dar și că modelul Exynos ar putea consuma mai multă energie electrică atunci când este folosit la capacitate maximă.

 

Desigur, rezultatele testelor pe dispozitive care nici măcar nu au intrat în producție și care folosesc două chipset-uri încă neanunțate în mod oficial nu sunt tocmai concludente. Rămâne de văzut ce optimizări software și hardware vor face Samsung și Qualcomm înainte de lansarea pe piață a acestor procesoare. Cert este că diferențele între modele ar putea fi mai mici, sau chiar în favoarea Exynos începând cu anul viitor.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.