Jump to content

Tesla a anunțat Model S Plaid cu autonomie de peste 800 km. Plănuiește să lanseze o mașină de 25.000 de dolari


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Tesla a anunțat Model S Plaid cu autonomie de peste 800 km. Plănuiește să lanseze o mașină de 25.000 de dolari

 

Elon Musk, fondatorul și CEO-ul Tesla a făcut niște anunțuri foarte importante cu ocazia așa numitei conferințe „Battery Day”. Acesta a dezvăluit că în următorii câțiva ani vor fi implementate noi baterii pe mașinile electrice ale companiei, mai eficiente și mai puternice, care vor permite de asemenea lansarea unei mașini mai ieftine, de numai 25.000 de dolari. În același timp, a fost anunțată și cea mai scumpă variantă de Tesla Model S, ediția Plaid, cu trei motoare electrice, care a reușit să doboare recorduri pe circuit.

 

Noile baterii pentru mașinile Tesla vor fi mai puternice și mai ieftine

Cel mai important anunț a fost faptul că Tesla se pregătește de producția unor noi baterii, care vor fi produse în fabricile proprii. Astfel, costurile de producție pentru baterii vor fi reduse, aducând prețurile vehiculelor companiei mai aproape de cele ale mașinilor cu benzină. Noile baterii vor avea un diametru, de 46 mm, și înălțime de 80 mm. Acestea vor oferi îmbunătățiri la mai multe capitole. Vor putea stoca de 5 ori mai multă energie și vor avea o putere de 6 ori mai mare. Acestea se vor numi baterii model 4680 și ar trebui să asigure cu 16% mai multă autonomie doar datorită dimensiunilor și formei.

 

Panasonic va rămâne un partener pentru Tesla, la fel și alți furnizori precum LG Chem și alte companii care produc baterii. Tesla plănuiește să facă și o nouă fabrică pentru catozii bateriilor, care să nu mai folosească cobalt, lucru care va reduce și costurile de producție ale bateriilor. Noua fabrică ar trebui să fie și ecologică, putând opera fără să producă apă contaminată.

 

tesla-baterie-1920x1037.jpg

 

Tesla Model S Plaid

În cadrul evenimentului Battery Day au fost anunțate oficial prețul și specificațiile oficiale pentru o nouă ediție de Tesla Model S. Această variantă se numește Plaid și trebuia să fie lansată anul acesta. Planul este ca acum, cea mai rapidă Tesla să ajungă pe piață abia spre finalul anului următor, în 2021. Noul Model S Plaid vine cu 1.100 cai putere și o capabilitatea de a atinge 100 km/h în numai două secunde. De asemenea, mașina a fost testată pe circuit și a reușit performanța de 1 minut și 30 de secunde pe Laguna Seca, după ce în urmă cu un an, același model atingea 1 minut și 36 de secunde.

 

Noul Model S vine cu trei motoare electrice, autonomie de 520 mile (836 km la o singură încărcare), viteză maximă de 320 km/h și un preț de 140.000 de dolari americani. Această mașină pare să încerce să concureze mai degrabă cu alternativele de la Porsche precum Taycan Turbo, decât cu alte mașini electrice, promițând performanță de top.

 

Tesla Model S Plaid este disponibilă pentru precomandă acum, iar cei care se înscriu trebuie să depună un avans de 1.000 de dolari. Rezervarea poate fi retrasă și banii returnați, desigur.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.