Jump to content

Interviu #88 - Grizzly - RPG2 Supervisor, Ex RPG Admin 1 & RPG4 NG Leader


BIS aka OldNab
 Share

Recommended Posts

BIS aka OldNab: Salutare! Hai să-ncepem cu Grizzly din viaţa reală. Cum te numeşti, ce vârstă ai şi de unde eşti?

Grizzly: Mă numesc George, am 19 ani şi sunt din Huedin, judeţul Cluj, dar în prezent locuiesc în Cluj-Napoca.
 

BIS aka OldNab: La ce facultate eşti, în ce an şi unde?

Grizzly: Trec în anul 2 la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, profilul Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei.
 

BIS aka OldNab: Ce ai de gând să profesezi pe viitor?

Grizzly: Îmi doresc să continui în acest domeniu, probabil pe partea de Software Developer, şi poate pe viitor îmi voi deschide o firmă în IT sau în orice alt domeniu, depinde de ce îmi rezervă viitorul.
 

BIS aka OldNab: OK, hai să trecem, uşor-uşor, spre viaţa virtuală. Mai întâi, te voi întreba cum reuşeşti să îmbini timpul alocat facultăţii şi cel alocat comunităţii.

Grizzly: Sunt o persoană căreia îi place să fie foarte organizată şi să reuşească să facă tot ce îşi propune. Pentru mine este o relaxare să îmi fac treaba pe comunitate, îmi face plăcere să îmi ajut colegii, să contribui la dezvoltarea serverului şi chiar nu este atât de greu până la urmă. Dacă eşti eficient şi rapid, o jumătate de oră pe zi este suficientă pentru a-ţi face treaba.

 

BIS aka OldNab: Iar acum să ne întoarcem la origini. Când şi cum te-ai alăturat acestei comunităţi?

Grizzly: M-am alăturat comunităţii în data de 12.11.2014 la recomandarea unor prieteni din viaţa reală, fiind şi prima mea legătură cu acest joc.

 

BIS aka OldNab: Ne poţi spune ce nickname aveau acei prieteni? Mai joacă şi astăzi?

Grizzly: Aş putea să vă spun, dar nu are rost fiindcă nu au fost cunoscuţi pe comunitate. Din păcate, toţi prietenii cu care m-am apucat şi pe care i-am atras pe parcurs s-au lăsat de joc.

 

BIS aka OldNab: Te rog, chiar insist. Poate mai sunt câţiva dintre următorii noştri care i-au cunoscut.

Grizzly: OK, atunci îi voi enumera aproape pe toţi. Primii au fost Glaxo11, BurninGod, raulutzu222, urmând apoi alţii care s-au alăturat datorită nouă: Petreus/Lee, Lexus, JumpStyler, madoNN.

 

BIS aka OldNab: Care a fost prima ta facţiune? Ne poţi spune cum te-ai alăturat şi cât timp ai petrecut acolo?

Grizzly: Prima mea facţiune a fost NR, o facţiune destul de grea pentru un începător. Îmi doream să intru în orice facţiune şi la acea vreme era extrem de greu. După vreo 20 de încercări, liderul Creative a hotărât să îmi ofere o şansă. Am profitat la maxim de ea şi am petrecut în facţiune 5 luni şi jumătate, timp în care am dobândit rank 5.

 

BIS aka OldNab: Când ai aplicat pentru helper pe RPG1 şi cum ai reacţionat când ţi-a fost acceptată aplicaţia?

Grizzly: Am aplicat undeva pe la sfârşitul anului 2015. Sincer să fiu, era prima dată când auzeam de aplicaţii pentru funcţia de helper şi m-am gândit să-mi încerc norocul. Cred că de asta am şi fost acceptat, norocul începătorului. Nu mă aşteptam să primesc tocmai eu şansa asta, însă mi-a plăcut foarte mult şi am făcut treabă bună cu funcţia.

 

BIS aka OldNab: Cât timp a durat până când ai fost promovat la gradul de admin şi care a fost reacţia ta?

Grizzly: A durat destul de puţin, aproximativ 5 luni. Sincer să fiu, nu mă aşteptam fiindcă mi se părea că vechimea mea este mică, însă a compensat activitatea mea şi Kelton a decis să mă promoveze.

 

BIS aka OldNab: După doar 5 zile ai pierdut funcţia de admin. Ne poţi povesti ce s-a întâmplat?

Grizzly: Da, aşa a fost. Trist, dar adevărat. Nu eram pregătit pentru o funcţie atât de mare şi, neavând prieteni admini care să mă ajute, am făcut o gafă pe care nu am conştientizat-o, spunând o informaţie confidenţială de pe chatul adminilor. Am încercat să le explic adminilor seniori că nu a fost intenţionat deoarece eram foarte nou în funcţie şi nu ştiam ce am voie să fac şi ce nu, dar din păcate Stafful era foarte dur la acea vreme şi nu m-a iertat.

 

BIS aka OldNab: Ai decis să te muţi pe RPG4, primind funcţia de helper chiar de la deschiderea serverului. Cum ai reacţionat la aflarea veştii că vei face parte din prima echipă de helperi din istoria acelui server? Te aşteptai să fii acceptat, mai ales după pierderea adminului cu două luni şi jumătate în urmă?

Grizzly: Am fost foarte demoralizat după eşecul de pe RPG1, astfel că m-am hotărât să îmi încerc norocul pe RPG4 şi să aplic pentru funcţia de helper chiar de la deschidere. În capul meu, şansele erau 50/50. Ştiam că m-am descurcat cu helperul pe RPG1 şi că pe RPG4 va fi nevoie de un număr foarte mare de helperi, însă, în acelaşi timp, ştiam că mi-am pătat istoricul cu gafa făcută în calitate de admin. Bineînţeles, m-am bucurat că am fost acceptat, iar faptul că am luat totul de la zero pe un server nou a fost o experienţă unică.

 

BIS aka OldNab: Nu ai reuşit să faci pasul la funcţia de admin, pierzând helperul după două luni şi jumătate. Ne poţi povesti ce s-a întâmplat?

Grizzly: Ca orice alt jucător pe un server nou, aveam o imensă foame de bani şi avere. Îmi doream să schimb averea de pe RPG1 cu avere pe RPG4 pentru a reuşi să cumpăr câteva proprietăţi scumpe. Am postat de câteva ori pe Facebook şi am văzut că nu este nimeni interesat, aşa că am renunţat şi m-am gândit să îmi văd de treabă, până când am primit un mesaj de la un admin care se dădea drept un jucător de pe server şi m-a atras spre o afacere ilegală, dar foarte tentantă şi evident că am acceptat, după care am fost banat.

 

BIS aka OldNab: Ai reuşit, după câteva luni de la pierderea helperului, să devii lider NG. Cum ai fost ales şi care a fost reacţia ta?

Grizzly: Nu m-am dat bătut şi am continuat să joc, ajutând facţiunea şi liderul, astfel promovându-mă, în primă fază, la gradul de sublider. A urmat o perioadă de lungă inactivitate a liderului, moment în care m-am ocupat foarte mult de facţiune, după care a şi fost scos din funcţie. Adminul 4 a făcut votul pe server (aşa se făcea atunci) şi am câştigat cu un număr foarte mare de voturi.

 

BIS aka OldNab: Ce fel de lider ai fost? Permisiv, dur, corect, răzbunător?

Grizzly: Am fost un lider corect din toate punctele de vedere (nici dur, nici permisiv), acest lucru fiind dovedit de faptul că, în perioada de un an şi câteva luni în care am ocupat această funcţie, nu am primit nicio sancţiune.

 

BIS aka OldNab: Înspre finalul lui 2016 ai reuşit să obţii din nou funcţia de helper pe care o pierduseşi cu 8 luni înainte. Te aşteptai să mai primeşti o şansă?

Grizzly: Am primit din nou funcţia de helper după aproximativ 3-4 respingeri. Mă aşteptam să o primesc înapoi foarte greu, aşa că nu am fost dezamăgit niciodată. Nu m-am grăbit şi ştiam că odată şi-odată tot va veni momentul.

 

BIS aka OldNab: Cât timp a durat până când ai fost promovat la gradul de admin şi care a fost reacţia ta?

Grizzly: De data asta a durat şi mai puţin, doar 2 luni, timp în care am tras foarte tare şi am făcut multe puncte. M-am bucurat şi mi-am propus să păstrez funcţia mult timp, să nu mai fac greşeli şi să ajung la un grad cât mai mare.

 

BIS aka OldNab: Cum te-ai descurcat cu timpul atunci când erai şi lider, şi helper/admin? Ţi-ai rugat subliderii să preia din atribuţii sau ai reuşit să-ţi continui treaba ca înainte?

Grizzly: Funcţia de lider nu este una grea, necesitând, de regulă, puţin timp. Bineînţeles că m-au mai ajutat şi subliderii, dar în mare parte m-am ocupat eu.

 

BIS aka OldNab: Dacă ar fi să ne spui care a fost cel mai bun sublider al tău, care ar fi acela?

Grizzly: Florin065Official, un bun prieten pe care l-am învăţat tot ce ţine de conducerea unei facţiuni. El a petrecut cel mai mult timp alături de mine ca sublider.

 

BIS aka OldNab: Ai fost lider NG o perioadă îndelungată de timp, un an şi trei luni. Ţi-a fost greu să alegi între funcţia de lider şi admin 4 atunci când a trebuit să iei această decizie?

Grizzly: Nici nu s-a pus problema să renunţ la promovare pentru a rămâne lider. Visul meu era să ajung măcar admin 5. Nu am avut regrete şi i-am lăsat liderul bunului meu prieten, Florin, de care am pomenit mai sus.

 

BIS aka OldNab: Ne poţi spune cu ce se ocupă un Supervisor, din moment ce deţii această funcţie de mai bine de un an? Cum te înţelegi cu celălalt Supervisor, Gabi, şi cum aţi gestionat această situaţie inedită de a fi doi Supervisori?

Grizzly: Un Supervisor se ocupă de tot Stafful serverului, contribuie la dezvoltarea şi bunăstarea lui. Practic, mă asigur că fiecare decizie a adminilor este luată corect, îi instruiesc, le ofer ajutor la nevoie, mă ocup de promovarea adminilor, dar şi a helperilor, şi de recrutarea noilor membri din Staff. Cu Gabi m-am înţeles foarte bine de la bun început, nu am avut probleme. Deciziile importante le luăm împreună şi avem încredere unul în altul.

 

BIS aka OldNab: Cum te-ai înţeles cu superiorii tăi de-a lungul timpului? Ai vreun membru sau fost membru din Staff cu care te-ai înţeles deosebit de bine?

Grizzly: Mereu m-am înţeles cu superiorii şi i-am respectat deoarece aveau mai multă experienţă decât mine şi voiau doar să-mi ofere ajutor. Mă înţeleg bine cu fiecare membru din Staff, nu pot să fac diferenţe între ei. Mereu am încercat să fim uniţi, să ne respectăm şi să fim ca o familie.

 

BIS aka OldNab: Ce părere ai despre fuziunea RPG2 cu RPG4? Ai fost de acord cu ea, aţi fost bine primiţi pe RPG2? Ce schimbări a produs, atât pentru jucătorii de rând cât şi pentru Staff?

Grizzly: Fuziunea a fost cea mai grea perioadă prin care am trecut. Am fost de acord cu ea fiindcă era mai mult decât necesară, însă a avut şi multe consecinţe. Adminii se vor supăra, dar la început nu am fost primiţi prea bine, a durat ceva timp până s-au acomodat cu noi şi noi cu ei, până să ajungem la un numitor comun. Jucătorii nu au avut foarte mult de suferit, doar din cauza economiei.

 

BIS aka OldNab: Cât timp crezi că vor mai juca românii SA:MP? Dar tu?

Grizzly: Eu cred că serverele vor mai rezista aproximativ 2-3 ani de acum încolo, poate chiar mai mult. Îmi propun să mai joc cât de mult pot şi să ajut comunitatea, poate chiar până la sfârşit.

 

BIS aka OldNab: Crezi că ar fi o idee bună ca B-Zone să deschidă un server de GTA V? Ai renunţa la SA:MP pentru a juca pe acel server?

Grizzly: Da, ar fi o idee bună să se dezvolte şi în altă parte pentru a atrage mai multe venituri încât să poată continua şi serverele de SA:MP. Personal, nu aş renunţa la SA:MP şi nici nu cred că m-aş apuca de GTA V, poate doar să arunc o privire.

 

BIS aka OldNab: Acum câteva luni ai primit, pentru prima oară, şi şansa de a deveni moderator, mai precis la categoriile "Vehicles" şi "Programming". Care a fost reacţia ta?

Grizzly: O să fiu sincer şi o să recunosc că îmi doream să devin moderator pentru a avea mai multe grade pe forum, dar nu am ales secţiunile la întâmplare, ci am ales secţiuni care mă interesează. Mă aşteptam să primesc gradele, însă, din păcate, am uitat să mă ocup de secţiunea Vehicles şi am fost scos, însă de Programming nu voi uita.

 

BIS aka OldNab: Iar acum să trecem la câteva întrebări din partea publicului, mai precis din partea lui CouldnoT, colegul tău din Stafful forumului, căruia îi mulţumesc pe această cale pentru loialitatea cu care urmăreşte secţiunea noastră. Dacă ar fi să schimbi un singur lucru la comunitate, care ar fi acela?

Grizzly: Nu aş schimba nimic, sunt mai mult decât mulţumit de modul în care decurg lucrurile şi sper să continuăm la fel de bine.

 

BIS aka OldNab: Eşti mulţumit de realizările tale de până acum? Ce planuri mai ai pentru viitorul tău pe această comunitate?

Grizzly: Bineînţeles că sunt mulţumit, singurul meu plan este să contribui la dezvoltarea serverului RPG2.

 

BIS aka OldNab: Este evident că tu ai oferit multe comunităţii, dar ce ţi-a oferit ţie comunitatea?

Grizzly: Trei lucruri foarte importante: prieteni, distracţie, experienţă în administrare.

 

BIS aka OldNab: Ai regrete în legătură cu activitatea ta pe această comunitate? Dacă da, ne poţi povesti ce şi de ce?

Grizzly: Nu am niciun regret, viaţa merge înainte orice s-ar întâmpla.

 

BIS aka OldNab: Pe final, ce ai să le transmiţi membrilor care abia s-au apucat de comunitate, ca să evite sancţiunile şi ca să reuşească în "cariera" lor virtuală atât pe serverele de SA:MP, cât şi pe forum?

Grizzly: Să citească regulamentul serverului, să asculte de admini, să se distreze şi să-şi vadă de treaba lor.

 

BIS aka OldNab: Mulţumesc Grizzly pentru acest interviu. Daţi "Follow" secţiunii noastre şi topicurilor pinned pentru a fi la curent cu următoarele interviuri. Eu am fost BIS aka OldNab şi aştept feedbackul vostru legat de acest interviu. Pe curând!

Link to comment
Share on other sites

Dragut interviu, il stiu pe Grizzly de cand era a1 si lider in NG.Am fost membrul lui o buna perioada de timp, dupa am descis sa ma las.Ma bucur ca a ajuns unde si-a dorit si ca v-a continua cu ceea ce ii place.Te saluta un membru din TLG :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.