Jump to content

Noul Audi Q5 Sportback – Audi construiește o mașină după modelul inventat de BMW


Dark Night
 Share

Recommended Posts

Noul-Audi-Q5-Sportback-9.jpg

 

Noul Audi Q5 Sportback completează familia de modele cu gardă mare la sol a producătorului de la Ingolstadt. Versiunea sportback a SUV-ului Q5 vine cu un look dinamic și o personalitate proprie. Și este pregătit să se bată cu X4 de la BMW.

 

Noul Audi Q5 Sportback prezintă o grilă a radiatorului redesenată, bare noi, dar și jante din aliaj cu model nou. Această versiune este cu 7 milimetri mai lungă decât un Q5 obișnuit, ajungând acum la 4.689 de milimetri. Toate celelalte dimensiuni rămân neschimbate.

 

Cea mai evidentă modificare este reprezentată de linia descendentă a acoperișului și de luneta înclinată. Volumul portbagajului a fost redus cu 40 de litri față de cel al lui Audi Q5 standard, până la 510 litri sau 1.480 de litri atunci când spătarul banchetei este rabatat.

 

Apar la bord ecranul de 10,1 inci al sistemului MMI, aflat la cea de-a treia generație, Audi Virtual Cockpit plus și MMI Navigation Plus.

Se poate comanda opțional un sistem audio Bang & Olufsen cu 19 difuzoare.

Noul Audi Q5 Sportback – Gama de motorizare

Rămâne neschimbată gama de motorizare. Astfel, clienții vor putea cumpăra una dintre cele trei versiuni diesel. Este vorba despre 40 TDI cu motor de 2.0 litri, 204 cai putere și 400 Nm, 35 TDI cu 163 de cai putere și 370 Nm și 50 TDI cu motor V6 de 3.0 litri și 286 de cai putere.

 

Pentru cei care preferă motoarele pe benzină, se vor regăsi în gamă 40 TFSI cu 204 cai putere și 45 TFSI cu 265 de cai putere.

Vârful de gamă va fi SQ5 Sportback cu motorul diesel V6 și 350 de cai putere. Pentru acesta din urmă, Audi a pregătit amortizoare adaptive și suspensie pneumatică.

 

Toate motoarele sunt electrificate. Cele cu patru cilindri vin cu sistem la 12 V și sunt cuplate la o transmsie automată S tronic cu șapte trepte și dublu ambreiaj, iar unitățile V6 vin cu starter-generator la 48 V și transmisii automate tiptronic cu opt rapoarte.

 

Clienții vor puta alege și versiuni hibrid: 50 TFSI cu 299 de cai putere și 55 TFSIe cu 367 de cai putere.

Cu excepția versiunii entry-level, 35 TDI, toate celelalte sunt echipate cu tracțiune integrală quattro.

 

Noul Audi Q5 Sportback va fi construit la uzina din Mexic, acolo unde vede lumina zilei și Q5. Mașina va ajunge în showroom-uri începând cu prima jumătate a anului viitor.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.