Jump to content

Alegeri locale 2020: Cum se va desfășura, pas cu pas, procesul de votare


uS DeviL
 Share

Recommended Posts

Alegeri locale 2020: Cum se va desfășura, pas cu pas, procesul de votare

 

Buletinele de vot la alegerile locale din 2020. Cum arată cele patru modele  - Stirileprotv.ro

 

 

Alegerile locale din acest an, în cadrul cărora se aleg consiliile locale, primarii, consiliile județene și președinții acestora, se vor desfășura, astăzi, pe fondul epidemiei de coronavirus. În acest context, prezentăm astăzi care sunt regulile sanitare de respectat și pașii concreți pe care vor trebui să-i parcurgă votanții.

 

Regulile ce se vor aplica la alegerile locale sunt conținute de ordinul comun al Ministerului Sănătății și cel al Afacerilor Interne nr. 1.594/140/2020, apărut la jumătatea acestei luni. Concret, pe lângă regulile generale, acesta stabilește că, la votul de duminică, alegătorii vor trebui să respecte și să parcurgă următoarele reguli și pași:

 

  • să intre eșalonat, în așa fel în încât în sala de vot să nu fie mai mult de cinci votanți;
  • să respecte o distanță de cel puțin un metru față de alte persoane;
  • să poarte permanent masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura;
  • să-și dezinfecteze mâinile la intrare și ieșire;
  • să poziționeze, la solicitarea operatorului, actul de identitate sau documentul de identitate în dispozitivul informatic, astfel încât să poată fi identificat de sistem;
  • să-și îndepărteze (pentru scurt timp și păstrând o distanță de 1,5 metri de operator) masca de protecție spre a fi identificat;
  • să lase actul de identitate direct pe biroul la care se află membrul biroului electoral al secției de votare care îi va prelua semnătura în lista electorală;
  • să-și ia singur buletinele de vot, ștampila și pixul cu care semnează (se recomandă să meargă cu pixul propriu);
  • să-și aplice singur pe actul de identitate, la ieșirea din cabina de vot, timbrul autocolant ori ștampila cu mențiunea “VOTAT”.

 

Alegerile pentru autoritățile locale, de anul acesta, se desfășoară în 27 septembrie, adică în această duminică. În condițiile în care starea de alertă a fost prelungită până spre jumătatea lunii viitoare, autoritățile au stabilit și acțiuni de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfășurarea în siguranță a procesului electoral.

 

 

Sursa: avocatnet.ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.