Jump to content

Prima școală smart din mediul rural din România intră în scenariul roșu.


Madalin
 Share

Recommended Posts

118239492_3819410664755240_5253245607403

 

Școala smart din Ciugud se mută în scenariul roșu, cu toate orele de curs în regim online, ca urmare a numărului de cazuri noi de coronavirus identificate în comună, relatează Alba24.ro. “Vom sta o săptămână cu toate cursurile online, așa ne-a aprobat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Astăzi a fost luată decizia”, a declarat pentru Edupedu.ro directoarea Școlii din Ciugud.

 

Decizia ca cei 160 de elevi și profesorii Școlii din Ciugud să continue orele exclusiv online a fost luată de autorități după ce 13 persoane au fost confirmate în localitate cu COVID-19, cu o incidență de 4,13 la mie, scrie publicația Alba 24.ro, care precizează că parte dintre persoanele confirmate pozitiv sunt asistenți medicali sau angajați ai MAI.

 

Contactată de Edupedu.ro, directoarea Școlii din Ciugud, Teodora Simion, a declarat decizia trecerii din scenariul hibrid în scenariul roșu a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vineri, 25 septembrie, iar hotărârea prevede că școala va fi exclusiv online pentru o săptămână.

“Fiindcă în școala noastră se organizează secție de votare, elevii făceau oricum cursurile în scenariu roșu luni și marți. Cu această decizie, cursurile vor fi online până vineri“, a precizat Teodora Simion.

 

 

Întrebată dacă elevii vor primi acasă, pentru săptămâna aceasta, chrombook-urile pe care le folosesc la școală, directoarea a afirmat pentru Edupedu.ro că “încă nu le-am dat, iar părinții au venit cu o idee, având în vedere că copiii au acasă diverse device-uri încă din perioada stării de urgență: să le lăsăm în școală și dacă sunt copii care nu au, atunci să le dăm acestora acasă. Trebuie să avem grijă de ele, pentru că încheiem un contract de comodat cu părintele, dar dacă se strică nu ai cum să constrângi omul să plătească el acel chrombook“.

 

“Mare diferență față de ce a fost în perioada stării de urgență nu este. Doar că învățarea online este de o săptămână de data aceasta“, a precizat Teodora Simion.

Școala din Ciugud, județul Alba, este singura școală smart și complet digitalizată din mediul rural.

 

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.